Ma: 2024.07.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Robbantással fenyegetőzött egy részeg férfi
Privátkopó 2024. 06. 19. 10:38:00

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 48 éves férfit, aki azzal fenyegetőzött valótlanul, hogy bombákat fog robbantani egy minisztériumi épületben. A férfi 2024. április 4-én, reggel, ittasan bejelentést tett a segélyhívó vonalon keresztül, amely szerint a Pénzügyminisztériumban több bombát rejtett el. A segélyhívó munkatársa átkapcsolta a hívást a rendőrséghez, ahol az elkövető megismételte, hogy több bombát rejtett el a Pénzügyminisztérium Budai Várban található, felújítás alatt álló épületében.

A fenyegetést követően a Pénzügyminisztérium két épületét is kiürítették, azokat tűzszerészek átvizsgálták, azonban robbanószerkezeteket nem találtak. Az épületek átvizsgálása közel 3 és fél óráig tartott, és a kiürítésük több mint 1300 személyt érintett.

A fővárosi rendőrök az elkövetőt azonosították, és az elkövetés napján őrizetbe is vették.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a férfit közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A Budai Központi Kerületi Bíróság vád szerint bűnösnek mondta ki a bűnösségét teljeskörűen beismerő, a cselekményt megbánó és a további tárgyaláshoz fűződő jogáról lemondó férfit, és őt 1 év - végrehajtásában 2 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet jogerős.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat