Ma: 2024.05.17. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
A következmények nélküli ország: a vizsgálat szerint senki sem hibás a kétszer hazaküldött 13 éves lány haláláért
Privátkopó 2024. 04. 09. 9:37:00

Senki nem hibás a 13 éves nagyecsedi lány halálában a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) vizsgálata szerint. Már meg sem lepődünk.A beteg lányt kétszer is hazaküldték az orvosok a kórházból januárban, majd tüdőgyulladás következtében elhunyt. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vizsgálatot indított az ügyben, ezt azonban le is zárták azzal, hogy senki sem felelős. 

A részletes szakvéleményből kiderülnek a tragédia részletei. Eszerint a szülők először torokfájás, láz és hányinger miatt fordultak a gyerekkel háziorvoshoz. Onnan elküldték és otthoni kúrálást írtak elő neki. Másnapra a gyereknek 39 fokos láza lett, de a szülők elmondása szerint hiába hívták a rendelőt telefonon, annyit közölt velük az orvos, hogy „ő nem Jézus, nem tudja egy nap alatt meggyógyítani a gyermeket”

Estére a lánynak már mellkasi fájdalmai is lettek, ezért a mátészalkai orvosi ügyeletre vitték, ahonnan - miután megállapították, hogy vírusfertőzése van - szintén hazaküldték. Három óra múlva a kislány vért hányt, ezek után már a mátészalkai gyermeksürgősségire vitték a szülei. Innen is továbbvitték, de már a nyíregyházi kórházba, tüdőgyulladással. Itt végül leállt a légzése és életét vesztette. Úgy tudni, az influenzavírus egyik szövődménye alakult ki a gyermeknél, ez vezetett a halálához.

„Hazaküldenek. És pár óra múlva meg kritikus állapotban van? Vissza kell mennünk a kórházba? Ha feljebb küldött volna az ambulanciára, akkor az én lányom a mai napig élne” - mondta a gyászoló édesanya az RTL-nek. Ezért aztán a család nem is akarja elfogadni, hogy nincs a tragédiának felelőse. „Ez így büntetlenül nem maradhat. Hogy az én lányom meghalt, ártatlanul” - mondta az édesapa.

A család és ügyvédjük így most a rendőrségi nyomozás eredményét várja.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat