Ma: 2023.05.25.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Sikkasztott egy borsodi hegybíró
Privatkopo.info 2022. 06. 21. 4:54:00

A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 45 éves elkövető ellen sikkasztás bűntette miatt. A vádlott egy borsodi község hegybírájaként éveken keresztül összesen több mint 2,5 millió forintot tulajdonított el a pénztárból.A vádirat szerint a vádlott 2013. július hónap közepétől 2020. november hónapjáig a település hegybírája volt. A hegyközség 2013. október hónaptól megbízta a pénztár kezelésével. Az elkövető a hegyközség irodájában dolgozott, ahol az adminisztrátorok átvették a tagok befizetéseit, erről nyugtát adtak, majd pedig a könyvelés részére bevételi pénztárbizonylatokat állítottak ki. A pénztárbizonylatokat és az átvett pénzösszegeket minden esetben átadták a vádlottnak, mint pénztárosnak.

A vádlott a pénztárban lévő készpénzből 2016. év januárjától 2020. év tavaszáig különböző összegekben, összességében több mint 2,5 millió forintot vett ki. Úgy próbálta leplezni cselekményét, hogy 2020. év tavaszán 24 darab bevételi pénztárbizonylatot - amelyeken szereplő összegek megegyeztek az elsikkasztott készpénz összegével - nem adott át a könyvelőnek, ezzel valótlanul azt a látszatot keltve, hogy ilyen befizetések nem történtek.

Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetővel szemben - büntetővégzésben , tárgyalás mellőzésével, felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a hegybírói tisztségviseléstől történő eltiltással.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat