Ma: 2023.05.30. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Közérdekű címek, telefonszámok
Életfogytig tartó büntetést indítványoz a főügyészség az ismerősét szíven szúró férfi ügyében - 23 éve már életfogytiglanira ítélték, de az nálunk nem szokott örökké tartani
Privatkopo.info 2022. 05. 16. 10:22:00

A korábban életfogytiglanra ítélt férfi a feltételes szabadság hatálya alatt szúrta szíven ismerősét. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtsa, és zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.2021 márciusában emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség a jelenleg 57 éves, többszörösen büntetett férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt. A férfit 1999-ben emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a bíróság. A vádlott 2020 nyarán - a feltételes szabadságra bocsátása ideje alatt -, Dunakeszin, egy szívességi használatra átadott lakókocsiban szóváltást követően fejbe rúgta és szíven szúrta ismerősét. A támadást követően a sértettet magára hagyta, aki orvosi segítséget nem kért, mert ittas állapota miatt elaludt. Mentőt másnap az áldozatot felkereső szociális munkás hívott. A sértett a gondos orvosi ellátást követően felépült a sérüléseiből.

A Budapest Környéki Törvényszék a férfit különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 16 év szabadságvesztésre,  és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A határozat ellen az ügyész a vádlott terhére, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása érdekében, a vádlott és védője felmentésért fellebbeztek.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség - az ügyészi fellebbezéssel egyetértve -, indítványozta a Fővárosi Ítélőtáblánál, hogy a vádlottat sújtsa életfogytig tartó szabadságvesztéssel, és zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

A vádlott a másodfokú eljárás lefolytatását letartóztatásban várja.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat