Ma: 2023.09.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Közérdekű címek, telefonszámok
Testvére adatainak felhasználásával akarta megúszni a börtönbüntetést
Privatkopo.info 2022. 05. 16. 10:27:00

A Pécsi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy szigetvári férfi ellen, aki testvére adataival csináltatott magának személyi okmányokat azért, hogy mentesüljön a börtöntől.A szigetvári férfit a Barcsi Járásbíróság 2020. október 19. napján 2 év és 6 hónap börtönre ítélte - nem jogerősen. A férfi még aznap, Pécsett, az egyik okmányirodában testvére személyi adatainak megadásával új személyi igazolványt, valamint vezetői engedélyt igényelt. Az ügyintéző a férfi helyszínen készített fényképét, valamint a nyilatkozata alapján testvére személyes adatait rögzítette, valamint nyilvántartásba vette azt is, hogy a férfi a korábban kibocsátott okmányokat elvesztette.

Néhány nappal később, a vádlott meghatalmazása alapján az okmányokat egy ismerőse vette át az okmányirodán.

Időközben a Barcsi Járásbíróság ítélete jogerőre emelkedett. Mivel a férfi nem vonult börtönbe, vele szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki. 2021 augusztusában a vádlott Szigetváron közlekedett gépkocsijával, amikor a rendőrök intézkedtek vele szemben. Ekkor megállapították, hogy az igazoltatott személy nem azonos az okmányokban rögzített személlyel, ezért őt előállították, majd az elfogatóparancs alapján börtönbe szállították.

A vádlott cselekménye többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettének a megállapítására alkalmas.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat