Ma: 2023.01.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Időskorút megkárosító román csalókat fogtak egy szabadnapos nyomozónő segítségével Gyöngyösön
Privatkopo.info 2022. 10. 21. 12:27:00

Szabadnapját töltő rendőrnő azonosította be azt a járművet, amely ahhoz a két román állampolgárságú férfihoz köthető, akik egy időskorút ejtettek tévedésbe Salgótarjánban.A Salgótarjáni Rendőrkapitányságon személyesen tett bejelentést 2022. október 12-én a sértett arról, hogy a délelőtti órákban két ismeretlen személy 800 000 forint készpénzt csalt ki tőle.

Az időskorú a délelőtt folyamán Salgótarján belvárosában sétált, amikor két férfi szólította meg és felajánlották számára, hogy személygépkocsival haza viszik. A lakásához érve tévedésbe ejtették, azzal az ürüggyel, hogy pénzre van szükségük, mert repülőjegyet szeretnének vásárolni. Elhitették vele, hogy a repülőjegy drága, ezért tőle először 600 000 forint készpénzt kértek. Az idős a kérésnek eleget tett és a kért összeget a csalóknak átadta. Azért, hogy a sértettel a jó szándékukat elhitessék, a gépkocsijukban található edény-, és teáskészletet, porszívót, karórát valamint ágyhuzatot cserébe odaadták. Ezt követően a sértettől még 200 000 forintot kértek, amelyet a csalóknak ő szintén átadott. Cselekményüket követően a két férfi a megyeszékhelyet elhagyta.

Az adatgyűjtés eredményeként a nyomozók beazonosították a két férfi által használt gépjárművet és annak rendszámát. A cselekményt követően néhány nappal a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon nyomozóként dolgozó hölgy szabadnapját töltötte Gyöngyösön, amikor a városban felfigyelt egy számára ismerős gépjárműre. A forgalmi rendszámot leolvasva azonnal beazonosította a bűncselekmény elkövetésénél használt járművet. A rendőrnő figyelmességének köszönhetően a hatóság tagjai elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható két, román állampolgárságú férfit, akiket előállítottak és csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgattak.

A nyomozók a 37 éves és a 32 éves terheltet őrizetbe vették.

További friss információk
Rendőrautóval ütközött Budapesten Pierre Woodman pornórendező
Két bosszúszomjas nő, plusz némi alkohol, „csodákra” képes
Családi tragédia Ajkán
Kútba zuhant és meghalt egy hároméves gyerek Hatvanban
Ittasan karambolozott a hévízi fideszes alpolgármester
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat