Ma: 2022.06.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Bajonettel támadt a rendőrtisztre
Privatkopo.info 2022. 06. 01. 8:15:00

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség büntetésének súlyosítását indítványozta annak a vádlottnak, aki 2021 decemberében rendőri intézkedés során bajonettel egy rendőrtisztre támadt.Egy Borsod megyei községben 2021. év nyarán két gyújtogatás is történt. Mindkét ügyben a rendőrség látókörébe került a vádlott, akit a rendőrség gyanúsítottként idézett, ő azonban nem jelent meg.

2021. december közepén, kora hajnalban hét egyenruhás rendőr jelent meg a házánál azért, hogy előállítsa. Az emeleten a rendőrtiszt felszólította a férfit, hogy szobából lépjen ki, és vesse alá magát az intézkedésnek. A terhelt azonban ellenállt, az ajtót bútorokkal eltorlaszolta.

Mivel a vádlott az ismételt felhívásnak sem tett eleget, a rendőrtiszt és társa arra kényszerült, hogy az ajtót testi erővel nyomja be. Az elsötétített szobában a vádlott egy 25 cm hosszú pengéjű bajonettel a sértettre támadt, kétszer a mellkasa felé szúrt, amelyet a megtámadott csak reflexszerű kitéréssel tudott hárítani. Rövid dulakodást követően az intenzíven ellenálló elkövetőt sikerült leteperni, kezéből a bajonettet kicsavarni, majd megbilincselték. A rendőrtiszt ösztönös elhárító mozdulatai, valamint társának közbelépése hiányában a tőrdöfések életveszélyes sérülést okoztak volna.

A vádlott elmeműködése súlyos fokban korlátozott volt, ezért őt a Miskolci Törvényszék hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt - a Btk. rendelkezése szerint korlátlanul alkalmazható enyhítéssel - 3 év 6 hó szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. 

A vádhatóságnak a büntetés súlyosítására irányuló fellebbezése alapján a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség azt indítványozta, hogy a másodfokú bíróság a börtönbüntetést és mellékbüntetést hosszabb tartamban állapítsa meg. 

Az ügyészségi, valamint a bűncselekmény eltérő jogi minősítését és a büntetés enyhítését célzó védői fellebbezés alapján a Debreceni Ítélőtábla határoz.

További friss információk
Bajonettel támadt a rendőrtisztre
Kirabolta, összeverte
12 és 14 éves lányok raboltak Budapesten
Baseball ütővel, boxerrel és lövésekkel váltottak szót Erzsébetvárosban, mert volt egy hangyányi féltékenység
9 éves kisfiút molesztált szexuálisan egy bélféreg
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat