Ma: 2021.10.08. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Bérüket követelve fejszével és vaslapáttal támadtak munkaadójukra
Privatkopo.hu 2021. 09. 21. 9:42:00

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt kell felelnie annak a két férfinak, akikkel szemben a Kiskunhalasi Járási Ügyészség vádat emelt. A helybeli férfiak a munkabérüket követelve fejszével és vaslapáttal támadtak autóban ülő munkaadójukra, aki megtagadta munkabérük kifizetését, mivel a megbeszélt munkát még nem végezték el.A vádirat szerint a két kiskunhalasi férfi 2020. július 24-én, délelőtt, a sértett tanyáján dolgozott, ahonnan munkaadójuk a déli órákban hazaszállította őket.

Kérésük ellenére azonban a sértett nem fizette ki a bérüket arra hivatkozva, hogy még nem végezték el a megbeszélt munkát. Emiatt szóváltás alakult ki közöttük, kiabálni és szidalmazni kezdték az autóban ülő munkaadójukat, majd egyikük a furgonból kivett egy vaslapátot és azzal kitörte a jármű bal első ablakát. Eközben a másik vádlott egy fejszét vett magához, és azzal fenyegetően hadonászott, miközben kilátásba helyezték, hogy ha továbbra sem kapják meg a pénzüket, szétverik a kocsi. Bár a sértett kitartott amellett, hogy csak a munka elvégzését követően fizet, a súlyos, életveszélyes fenyegetésektől megriadva elhajtott a helyszínről. Végül még aznap az esti órákban önként kifizette a ledolgozott munka után járó bért a vádlottaknak.

Az eset után néhány hónappal az egyik vádlott - aki alkalmi munkásként többször megfordult a sértettnél - megjelent munkaadója ingatlanában, és a lakatot lefeszítve a raktárépületből több mint 200 ezer forint értékben szerszámgépeket vitt el. Ezekből néhányat átadott ismerősének, az ügy harmadik vádlottjának, aki tudva bűnös eredetükről, jutalék fejében töredék összegért pénzzé tette azokat.

Az ügyészség a két férfit felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletével, míg a harmadikat orgazdaság vétségével vádolja. A büntetett előéletű vádlottnak az önbíráskodás mellett lopás bűntette miatt is felelnie kell, ezért vele szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss információk
Vascsővel és viperával támadtak a maszkos rablók
Tíz év után sem dőlhettek hátra a törökbálinti asszonyt kirabló bűnözők
Különös kegyetlenséggel verte halálra a barátnőjét egy férfi Óbudán
Fegyverrel fenyegette édesanyját - emberölés előkészülete miatt őrizetbe vették
Vascsővel „rendezte” a nézeteltérést
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat