Ma: 2024.06.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Iskolás gyereket rabolt ki egy cigány
Privátkopó 2024. 05. 09. 9:24:00

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki egy kiskorú fiút rabolt ki a ceglédi vasútállomáson. A cigány leszúrással fenyegette 15 éves áldozatát.Az elkövető hosszabb ideje nem rendelkezett munkahellyel, és így jövedelemmel sem. 2023 szeptemberében az egyik ceglédi bevásárlóközpontban elkapták, miután az illatszer osztályon - miközben egy társa figyeléssel biztosította - ellopott két parfümöt, összesen közel 7000 forint értékben.

2023. november 14-én, délben, a ceglédi vasútállomás közelében a vádlott felfigyelt a mindössze 15 éves sértettre. Odalépett a kiskorú fiúhoz azért, hogy tőle élelmiszert, pénzt vagy más vagyontárgyat szerezzen. Miután a sértetthez ért megkérdezte tőle, hogy van-e nála pénz, a fiú a pénztárcájából átadott neki 350 forintot. A vádlott eltette a pénzt, de többet követelt azzal, hogy neki élelmet kell vennie. Ekkor a fiú további 500 forintot adott át neki. Ezután az elkövető át akarta kutatni a sértett táskáját ennivaló után. Ezt a fiú nem akarta megengedni, így inkább maga adta át az abban lévő két darab kakaós csigát a férfinak.

Még ez sem volt elég az elkövetőnek, és több pénzt követelt Miután a sértett közölte, hogy nincs több készpénze, csak egy bankkártyája, arra szólította fel, hogy vegyen fel neki azzal készpénzt. A fiú próbált kitérni a kérés elől azzal, hogy mindjárt indul a vonata, amit el kell érnie, azonban ekkor a férfi azt mondta, hogy akkor az állomás várójában lévő üzletben vegyen neki élelmiszert. Miután a sértett elzárkózott a kérés teljesítésétől, a vádlott azzal fenyegette meg, hogy ha nem teszi meg, amit kér, akkor le fogja szúrni. Kijelentésének úgy adott nyomatékot, hogy kétszer is látványosan a zsebei felé nyúlt.

A fenyegetés hatására a kiskorú sértett teljesítette a férfi kérését és a vádlott által kiválasztott termékeket bankkártyájával a boltban kifizette.  Miután a férfi látta, hogy eddigi fellépése sikeres volt tovább követte a sértettet a peronon és közben folyamatosan azzal fenyegette, hogy leszúrja, ha nem segít neki több pénzt szerezni.

A sértettnek végül az állomás aluljárójában sikerült egy felnőtt személytől segítséget kérnie, így véget vetnie a vádlott cselekményének.

A Ceglédi Járási Ügyészség az ügyben rablás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat.

További friss információk
Mellkason szúrta az élettársát, de szerencsére azonnal megbánta
Megverték és kirabolták a szemtanút
Csak „szépen kérte” a pénzt
Bűnügyi felügyelet alá helyezték Gyárfás Tamást
Molesztálta a felesége unokáját a „papa” - súlyosításért fellebbezett az ügyészség
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat