Ma: 2022.05.31. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
12 és 14 éves lányok raboltak Budapesten
Privatkopo.info 2022. 05. 31. 7:18:00

Egy belvárosi gyorsétteremben rabolt ki egy 12 és egy 14 éves lány egy külföldit, Budapesten. Az ügyészség vádirata alapján a bíróság egyiküket javítóintézeti nevelésre, társát fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte.A vádirat szerint az elkövetéskor 12 és 14 éves lányok 2018. október 4-én, az esti órákban, erőszakkal szereztek meg egy mobiltelefont.

Budapesten, az V. kerületben, egy gyorsétteremben a 14 éves lány az egyik pénztárnál várakozó olasz állampolgárhoz lépett és angolul megkérdezte az időt. A sértett megmutatta a karóráját, azonban a vádlott közölte vele, hogy az időt a telefonján akarja megtekinteni. A sértett a kérésre elővette zsebéből a mobiltelefonját, majd azt felmutatta, mire a fiatalkorú elkapta a kezét, és a készüléket ki akarta csavarni. A sértett a telefont nem engedte el, ekkor a 12 éves lány is odalépett, aki szintén ki akarta tépni a telefont a sértett kezéből. Mivel ez nem sikerült, együttes erővel egy közeli oszlophoz nyomták a sértettet, akinek a nyakát a 14 éves vádlott elkezdte szorongatni.

A bántalmazás hatására a lányok megszerezték a telefont, amellyel a 14 éves lány kiszaladt az étteremből, a sértett pedig követte. A 12 éves elkövető a kijáratnál a megtámadott külföldi pulóverének nyakát megfogta, ezzel őt visszatartotta. A sértett kiabálására a szintén az étteremben tartózkodó társasága felfigyelt a rablásra, majd a 14 éves lány után futottak, aki az elrabolt telefont a földre dobta.

A 12 éves lány az elkövetéskor is beszámítható volt, és rendelkezett a bűncselekmény felismeréséhez szükséges belátási képességgel.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege vádat emelt a két lány ellen, társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság - elsőfokú, nem jogerős ítéletében - a fiatalabb lányt 2 év javítóintézeti nevelésre, társát 1 év fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte, és megszüntette egy korábbi javítóintézeti nevelésből engedélyezett ideiglenes elbocsátását.

További friss információk
12 és 14 éves lányok raboltak Budapesten
Baseball ütővel, boxerrel és lövésekkel váltottak szót Erzsébetvárosban, mert volt egy hangyányi féltékenység
9 éves kisfiút molesztált szexuálisan egy bélféreg
Terhesen is rabolt a „c-típusú”: ütötte-rúgta a 90 éves nénit - még a tévét is vitte
Rendőrök akadályozták meg a rablást
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat