Ma: 2024.07.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Visszaélt orvosi helyzetével - lebuktatta az NVSZ
Privátkopó 2024. 06. 14. 10:29:00

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádja alapján a bíróság súlyos pénzbüntetést szabott ki egy orvossal szemben, aki valós vizsgálat nélkül igazolta, hogy egy „beteg” nem szállhat repülőgépre. Az eljárás a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) megbízhatósági vizsgálata és feljelentése alapján indult.Az 54 éves férfi főorvosként rendelt egy budapesti ambulancián. A Nemzeti Védelmi Szolgálat megbízhatósági vizsgálatot indított vele szemben, annak ellenőrzésére, hogy - akár pénzt is elfogadva - hajlandó-e valós betegség nélkül igazolni, hogy valaki kezelés alatt áll. 

Az NVSZ munkatársa, a tárgyalótiszt, ebbéli minőségét leplezve, 2023 áprilisában beszélgetést kezdeményezett a vádlottal. Azt mondta, hogy egy vietnámi ügyfelét ki fogják toloncolni, azonban ezt szeretné egy olyan orvosi igazolással késleltetni, amely szerint egészségügyi okból nem utazhat repülővel. A tárgyalótiszt közölte a vádlottal, hogy a vietnámi személynek valójában nincs egészségügyi problémája és nem is tud megjelenni a rendelésen, mert jelenleg épp külföldön tartózkodik. A tárgyalótiszt - az orvos korrumpálhatóságának vizsgálata érdekében - azt is mondta, hogy az igazolásért 100 ezer forintot fizet neki. 

A vádlott a felajánlott összegre azt válaszolta, hogy az jól hangzik, de majd később megbeszélik, mivel tart attól, hogy egy megbízhatósági vizsgálat alapján - nem tudva, hogy éppen az folyt - nyomozás indulhat ellene, és börtönbe kerülhet. Ennek ellenére a vádlott nem zárkózott el attól, hogy segítsen, és a vietnámi ügyfél távollétére tekintettel megoldásként javasolta egy másik személy megjelenését a rendelésen.

Néhány nappal később a rendelési időben az előző, és egy másik tárgyalótiszt - aki a vietnámi személyt „helyettesítette” - bementek az orvoshoz. A vádlott a „beteget” nem vizsgálta meg, adatokat sem kért tőle. Ezután a kezelőlapra a megállapodás szerint rávezette angolul, hogy a vietnámi „beteg” repülésre alkalmatlan állapotban van, és a látszat erősítése érdekében még egy gyógyszert is felírt a részére. Az orvos vesztegetési pénzt ugyan nem fogadott el, a kötelezettségét azonban - annak szándékával, hogy ezzel valakinek jogtalan előnyt szerezzen - megszegte.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség közfeladati helyzettel visszaélés bűntettével vádolta meg az orvost, és indítványozta, hogy a bíróság - tárgyalás mellőzésével - szabjon ki vele szemben pénzbüntetést.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a vád alapján a férfit 600 000 forint pénzbüntetéssel sújtotta. 

A büntetővégzés egyelőre nem jogerős.

További friss információk
Megkéselte sógorát a 19 éves férfi
Késsel fenyegette a járókelőket egy salgótarjáni idióta
Baltával támadt a rendőrökre az agresszív cigány
Értelmi sérült, siketnéma nőt erőszakolt meg egy 52 éves féreg
Hasba szúrta élettársát egy beszámíthatatlan férfi
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat