Ma: 2021.11.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
„Megélhetési bűnözés”: 11 üveg whiskey-t akartak meglovasítani - felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt rabolt ismét a „navajonki”
Privatkopo.info 2021. 11. 13. 4:39:00

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 18 és 23 éves férfinek a letartóztatását, akik egy salgótarjáni élelmiszerüzletből az őrt fellökve menekültek el az eltulajdonított márkás italokkal.A két fiatal férfi 2021. november 2-án elhatározta, hogy - amint már korábban is több alkalommal tették - szeszes italokat próbálnak meg lopni egy salgótarjáni élelmiszer áruházból.

Az üzletben magukhoz vettek egy nagyobb szatyrot, és összesen 11 üveg whiskey-t pakoltak bele, majd az italokkal együtt elindultak kifelé a boltból. A fiatalabbik - kezében a megpakolt szatyorral - a fotocellás bejárati ajtóhoz ment, míg társa, mint, aki nem vásárolt semmit sem, elhagyta a boltot és rögtön a bejárathoz fordult, hogy a fotocellás ajtó kinyitásával kiengedje az ott várakozó barátját.

Magatartásuk feltűnt az üzlet biztonsági őrének, ezért elindult, hogy megakadályozza a távozásukat. Egy lépésnyivel hamarabb ért a fotocellás ajtóhoz, mint a gyanúsítottak, és a kinyíló ajtón kimenni igyekvő terhelt felé lépett, hogy feltartóztassa. A férfiak azonban azért, hogy a lopott italokkal együtt elmeneküljenek, közös erővel fellökték a biztonsági őrt. A lökésektől az őr a földre esett, kicsúszott a kezéből a fiatalabb gyanúsított éppen megmarkolt ruházata, a tolvaj pedig elejtette az eltulajdonított italokkal megpakolt szatyrot és társával együtt futva elmenekült.

Az italok értéke 80 000 forint volt, és mivel az üvegek egy része eltörött, csak mintegy 52 000 forint kár térült meg.

A rendőrök a fiatalabb elkövetőt röviddel az eset után, míg társát néhány napra rá fogták el és vették őrizetbe. Rablással gyanúsították meg őket, mert ha a tetten ért tolvaj a dolog megtartása érdekében erőszakot alkalmaz, nem lopást, hanem a sokkal súlyosabban büntetendő rablást követ el.

A gyanúsítottak ifjú koruk ellenére is többször voltak már büntetve - a fiatalabb terhelt ráadásul korábbi rablása miatti felfüggesztett szabadságvesztése alatt követte el az újabb rablási cselekményt - és ellenük több eljárás folyik jelenleg is.

A bűnismétlés megakadályozása érdekében a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája mindkét fiatal férfi letartóztatását rendelte el az ügyészi indítvánnyal egyezően.

További friss információk
„Megélhetési bűnözés”: 11 üveg whiskey-t akartak meglovasítani - felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt rabolt ismét a „navajonki”
Évekig terrorizálta családját egy 45 éves tróger
Letartóztatás indítványozása kényszermunka és bántalmazás miatt
Családi rendezvényen szúrta meg élettársát egy nő
Megölte az édesanyját és annak házastársát - a BRFK befejezte a nyomozást
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat