Ma: 2024.05.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
„Amerikai tábornoknő” csalt ki 1 millió 600 ezer forintot egy 70 éves magyar bácsitól
Privátkopó 2024. 03. 06. 7:38:00

Klasszikusnak számító trükkel vertek át egy férfit. A kicsalt pénz először egy Budapesten nyitott bankszámlára került - az újbudai rendőrök két magyar és egy nigériai állampolgárral szemben fejezték be a pénzmosás bűntett miatt folytatott nyomozást.A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság pénzmosás bűntett miatt folytatott büntetőeljárást, mert a megalapozott gyanú szerint egy budapesti férfi a lánya kérésére azért nyitott bankszámlát, hogy oda bűncselekményekből származó pénzt utaljanak át, majd adjanak tovább. A számlára összesen több mint másfél millió forint érkezett.

Maga a csalás klasszikusnak mondható: 2021. január 13-án egy 70 éves magyar férfit az interneten keresett meg egy magát amerikai tábornoknak kiadó nő. A csaló azt állította, hogy afganisztáni misszióját követően Magyarországon szeretne letelepedni, és vagyontárgyai elszállításához kért segítséget. A tévedésbe ejtett férfitól a szállítási díjhoz először 480 ezer forintot, majd a vámügyintézéshez még további 1,2 millió forintot kért.

A kicsalt összegeket egy magyarországi bankszámlára utaltatta, a pénzt a számlát nyitó M. László vette fel több részletben, majd lánya, M. Ágnes átadta egy közvetítőnek. Az ügyletek után a bankszámlát a tulajdonos meg is szüntette.

Az újbudai nyomozók 2021-ben pénzmosás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 82 éves M. Lászlót és a 41 éves M. Ágnest. Vallomásuk szerint egyikük sem tudta, hogy a pénz bűncselekményből származik.

A BRFK XI. kerületi rendőrei azonosították és 2022 novemberében pénzmosás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki a közvetítőként működő, 37 éves, Magyarországon élő, más bűncselekmény miatt már szabadságvesztését töltő nigériai férfit is.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészség részére.

A csalás feltehetően külföldön élő elkövetőjét egyelőre nem sikerült azonosítani.

További friss információk
Sikkasztott egy postavezető
Majálison fogták el az internetes csalót
Romantikus csalás: egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát
200 ezer eurót akartak megszerezni ,,pénzkicserélős” csalással
Több mint ötmillió forintot csaltak ki gyanútlan magyaroktól az ukrán bűnözők
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat