Ma: 2023.02.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Autómosás „adómentesen”
Privátkopó 2023. 02. 11. 9:00:00

Nemcsak a piszok, a pénz is majdnem nyomtalanul eltűnt több budapesti autómosóban, amelynek üzemeltetője feketén könyvelte a készpénzben fizetett bevételeket. A NAV budapesti pénzügyi nyomozóinak felderítése vetett véget az adóelkerülésnek. A cégek ugyanis csak az ügyfelek által a szolgáltatásért fizetett összegek töredékét vallották be az adóhatóságnak.Már csak a kezeit próbálhatja tisztára mosni az a vállalkozó, aki több fővárosi, kézi autómosó üzemeltetésével, az adófizetés elmulasztásával kárt okozott a költségvetésnek. A 200 millió forintot is elérte az elmúlt években az az összeg, amit a cégvezető eltitkolt, hogy bevételének jelentős része után megússza az adózást. Az autómosók legtöbb ügyfelüknek nem adtak bizonylatot, szinte csak szerződéses partnereknek állítottak ki számlát és a készpénzben fizetett összegeket feketén könyvelték. A teljes bevételt a társaság nem vallotta be, így kevesebb általános forgalmi adót fizetett az államkasszába, mint amennyit a szolgáltatások ellenértéke után kellett volna befizetni.

A NAV MERKUR Bevetési Egysége fogta el az üzemeltető cég vezetőjét és adta át a pénzügyi nyomozóknak.

Az autómosókat működtető férfit gyanúsítottként hallgatták ki költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók ingatlant, készpénzt és luxusórákat is lefoglaltak, értékük fedezi a be nem fizetett adóval okozott kárt.

További friss információk
Három orvost és két cégvezetőt tartóztattak le a gyógyászati segédeszközöket érintő bűnügyekben
Több mint 30 millió forintot csalt ki egy nő daganatos megbetegedésére hivatkozással
Magyar szálai is vannak a hatalmas méretű pénzmosásnak
700 milliós költségvetési csalás Pécsett
A pénzt elkérte, de az árut nem küldte - internetes csalót kapcsoltak le a balatonalmádi nyomozók
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat