Ma: 2024.05.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Banki csalásokra specializálódott bűnszövetkezetet számoltak fel Baranyában
Privátkopó 2024. 04. 19. 7:14:00
Bankkártyaadatok megszerzésére, csalásra és pénzmosásra szakosodott bűnszervezetet számoltak fel a baranyai rendőrök. A csalók legalább 76 számlatulajdonosnak összesen több mint kétszázmillió forint kárt okoztak. A bűnszervezetet irányító három férfi és a további tizenegy gyanúsított megtévesztéssel szerezte meg a sértettek bankszámláján lévő összegeket.

Még 2022 nyarán rendelt el nyomozást a pécsi rendőrkapitányság egy feljelentés alapján információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás miatt, miután ismeretlenek mintegy félmillió forintot csaltak ki egy becsapott embertől, visszaélve a bankkártyaadataival. Időközben kiderült, hogy országos kiterjedésű csalássorozatról van szó, ezért bűnszervezetben elkövetett csalás miatt folytatták az eljárást 

Baranya vármegye bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese a nyomozás részleteiről tartott csütörtöki, pécsi sajtótájékoztatón közölte: a banda három - két külföldi és egy magyar - vezetőjét a bíróság mostanra letartóztatta, további tizenegy gyanúsított szabadlábon védekezhet. Az okozott kár több mint a fele megtérült, ugyanis ingatlant és autót is lefoglaltak az eljárás során. 

Az elkövetők banki alkalmazottaknak adták ki magukat és azzal hívtak fel embereket, hogy a pénzük biztonságba helyezése miatt szükségük van a bankkártyájuk, illetve számlájuk adataira, kártyalimitük módosítására. A sértettek megadták bankszámlájuk hozzáférési adatait, illetve letöltötték a távoli hozzáférést biztosító programot.

A megszerzett adatok ismeretében a szervezet tagjai az interneten vásároltak és pénzeket utaltak át az e célra strómanok által nyitott számlákra. A csalók így legalább 76 számlatulajdonosnak összesen több mint kétszázmillió forint kárt okoztak.

További friss információk
Sikkasztott egy postavezető
Majálison fogták el az internetes csalót
Romantikus csalás: egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát
200 ezer eurót akartak megszerezni ,,pénzkicserélős” csalással
Több mint ötmillió forintot csaltak ki gyanútlan magyaroktól az ukrán bűnözők
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat