Ma: 2021.10.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Megdézsmálta a rábízott csomagokat a futár
Privatkopo.hu 2021. 09. 06. 9:29:00

A Pécsi Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat egy csomagküldő cég alkalmazottja ellen, aki a rábízott csomagok egy részét eltulajdonította.A férfi - gépkocsivezetőként - egy csomagküldő cég alkalmazásában állt. Feladata volt a cég szolgáltatását igénybe vevő személyek által feladott csomagok szállítása, amire a munkanap elején kapott lista alapján került sor.

A vádlottnak a listán szereplő csomagokat kellett a megjelölt címre kiszállítania, illetve a megjelölt címen kellett átvenni azokat, majd továbbküldés céljából a pécsi depóba szállítani.

A férfi azonban a különböző személyek által rábízott csomagok egy részét eltulajdonította azzal a céllal, hogy azok tartalmát eladva bevételhez jusson.

A férfi 2020. november közepe és december eleje között, két hét alatt hat sértettől tulajdonított el csomagokat, amelyek között egészségügyi termékek, gumiabroncsok és számítástechnikai eszközök is voltak.

A férfi az egyik sértettnek leszállítandó 10 darab nyomtatóból 3 darabot vett el, amelyeket a későbbiek során ugyanazon sértettnek akart értékesíteni, aki azonban az áruk cikkszáma alapján beazonosította a tőle ellopott nyomtatókat.

A vádlott közel 2,5 millió forint értékben tulajdonított el különböző árukat.

Az elkövető cselekménye többrendbeli, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettének a megállapítására alkalmas, amely bűncselekmények közül a legsúlyosabb 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

További friss információk
Cégtemetőt működtettek Hajdú-Bihar megyében
Vádemelés egy 300 millió forintos korrupciós ügyben
Csalt és sikkasztott egy zalaegerszegi autókereskedő
Internetes hirdetési csalással huszonöt sértettet károsított meg egy férfi
„Fogva tartanak és le fogják vágni az ujjaim!”
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat