Ma: 2024.06.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Rabolt pénzből fizette vissza az elsikkasztott százezreket a dohánybolti eladó
Privátkopó 2024. 05. 14. 10:09:00

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állítja azt a férfit, aki egy héten belül két újbudai dohányboltban is követett el bűncselekményt. Rablás, sikkasztás és személyi szabadság megsértése miatt kell felelnie.A vád szerint a férfi alkalmazottként 2024. május elején közel 300 ezer forintot sikkasztott egy kelenföldi dohányboltban. A pénzt kivette a kasszából, és, amikor a szemetet vitte ki, annak takarásában elvitte a pénzt. A tettére fény derült, így azért, hogy vissza tudja fizetni, elhatározta, hogy kirabol egy másik dohányboltot, ahol szintén dolgozott korábban.

A férfi 2024. május 11-ére virradóan maszkot húzott, váltóruhát rejtett el a közelben, előkészített egy „zárva” feliratot tartalmazó papírlapot, és két darab gyorskötözőt, majd úton kesztyűt húzott. Az elkövető belépett a boltba, az ajtóra kiragasztotta a „zárva” feliratot, kulcsra zárta, és lekapcsolta a biztosítékot. Ekkor két alkalmazott tartózkodott a boltban. Egyiküket a rabló erélyesen felszólította, hogy forduljon meg, és a kezeit a gyorskötözővel akarta hátra bilincselni, de a dolgozó egyik kezére tudta csak rátenni. Ezt követően belökte a két alkalmazottat a raktárhelyiségbe, elvette a telefonjaikat, majd az ajtót becsukta, és a pénztárgépből mintegy 600 ezer forintot zsákmányolt. A támadó az üzlet ajtaját kívülről kulccsal bezárta, a kulcsot a zárban hagyta. A terhelt ezután az előzetesen elrejtett ruházatához ment és átöltözött. A férfi a rabolt pénzből visszafizette az elsikkasztott összeget, további részét elköltötte, illetve elrejtette.

A fővárosi rendőrök 10 órán belül azonosították és elfogták a férfit, megtalálva a pénz egy részét.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi ügyészség a férfit az elfogásától számított 72 órán belül, gyorsított eljárásban a Budai Központi Kerületi Bíróság elé állítja, rablás bűntette, sikkasztás vétsége és kétrendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette miatt.

További friss információk
Meghökkentő biztosítási csalások - ezért nem éri meg trükközni!
Egymillió forinttal akarta megvesztegetni a rendőröket a román garázda - letartóztatták
Közös nemzetközi akcióban számolták fel a rendőrök az online csalásokra szakosodott bűnszervezetet
Közel 20 millió forintot csaltak ki internetes társkeresőn
400 millió forinttal csapolták meg a társaságot egy mezőgazdasági gépgyártó cég vezetői
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat