Ma: 2024.05.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Trükkös módon sikkasztotta el az utánvétes csomagok ellenértékét a futár
Privátkopó 2024. 04. 13. 7:56:00

A Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb értékre üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és több rendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat egy harmincas éveiben járó kaposvári férfival szemben. Az elkövető nemcsak eltette az utánvétes csomagok után kifizetett pénzt, de még arra is gondolt, hogy a sikkasztást miként leplezze a munkáltatója előtt.A vádirat szerint a férfi - aki az Ausztriában kiszabott börtönbüntetéséből 2022-ben szabadult - 2023 novemberében az egyik csomagküldő szolgálat kaposvári depójában dolgozott futárként.

A vádlott elhatározta, hogy az ügyfeleknek sikeresen kézbesített, készpénzzel kifizetett utánvétes csomagok vételárát megtartja magának. A férfi eltervezte azt is, hogy a sikkasztást úgy fogja leplezni, hogy a kézbesített csomagok vonalkódos címkéit a kézbesítés előtt lefényképezi, kinyomtatja, és azokat az általa összeállított értéktelen csomagokra ragasztja fel, amiket kézbesítetlenként vissza fog vinni a munkáltató telephelyére.

A vádlott ezzel a módszerrel néhány nap alatt az utánvétes csomagok ellenértékéből közel 700 000 forintot sikkasztott el, és hat kézbesítési címkét hamisított meg. A férfi végül úgy bukott le, hogy az egyik vásárló a vádlott által ténylegesen kézbesített csomaggal kapcsolatosan panaszt tett, illetve a depóba visszavitt csomagokon végzett ellenőrzés során a munkáltató észlelte, hogy a férfi által kézbesítésre átvett, majd visszavitt csomagok súlya nem egyezik meg.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és foglalkozástól eltiltás kiszabására, valamint a munkáltatójának okozott kár megtérítésére tett indítványt.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Sikkasztott egy postavezető
Majálison fogták el az internetes csalót
Romantikus csalás: egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát
200 ezer eurót akartak megszerezni ,,pénzkicserélős” csalással
Több mint ötmillió forintot csaltak ki gyanútlan magyaroktól az ukrán bűnözők
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat