Ma: 2024.07.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Két rablás és hat lopás - a szokásos cigányvédekezés: ott sem volt
Privátkopó 2023. 05. 19. 9:21:00

Két rablás és hat lopás került fel a nyomozás végén annak a 27 éves, jelenleg is letartóztatásban lévő férfinek a bűnlajstromára, aki ellen a napokban javasoltak vádemelést a ceglédi vizsgálók.M. Ferencet a 2023. február 17-én, este elkövetett rablás miatt keresték a ceglédi rendőrök. Otthonát is szemmel tartották, másnap reggel vették észre hazatértét. Meg sem melegedhetett, amikor az egyenruhások megbilincselték és előállították.

Előző este egy közeli áruház polcairól pakolta tele kabátját hajápoló termékekkel, abban bízva, hogy az őt korábban már többször lopáson kapó biztonsági őr már hazament, így „szabad a pálya”. Ám az őr átverte, kocsijával máshol parkolva azt a látszatot keltette, mintha már nem dolgozna, M. Ferenc ezen felbátorodva indult portyára. Az őr azonban a kijáratnál előtte termett és kérdőre vonta a kabátja alá dugdosott, kifizetetlen samponok miatt. A férfi fellökte a biztonsági őrt és elfutott, közben eldobálta zsákmányát.

Kihallgatásán áldozatként jellemezte magát, mondván, félt, hogy megverik, ezért szaladt el. A nyomozás - M. Ferenc személyi szabadságának legszigorúbb korlátozása mellett - megindult, majd szélesedett. További hét, 2022 szeptemberétől elkövetett bűncselekménnyel gyanúsították meg folytatólagosan.

M. kitartóan tagadott, egyiket sem ismerte be, mindenre volt magyarázata: a közelben sem járt, itt volt, ott volt, amott volt, nem lopta, kapta, találta. A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján viszont egyik áldozatát veréssel fenyegette, miután az próbálta visszakérni a tőle ellopott telefonját. Erőszak nélkül szerzett meg azonban egy kerékpárt, két elektromos kerékpár töltőt, egy másik mobiltelefont, egy biciklikereket, elektromos fogkefét, vagy éppen parfümöt. Az összkár meghaladta a 100 ezer forintot.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a két rendbeli rablás bűntettének, valamint hat rendbeli lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

További friss információk
Csalás és pénzmosás: strómanok rendőrkézen
Szemetesben landolt a mosott pénz
Így néz ki Magyarországon egy - papíron - 20 millió forintért felújított sportpálya
6,5 millió forintot húzott le a szerelemre vágyó nőtől a hamis profillal vadászó szélhámos
Munkáltatójától sikkasztott a hitelközvetítő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat