Ma: 2024.07.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Közel 20 millió forintot csaltak ki internetes társkeresőn
Privátkopó 2024. 06. 04. 9:38:00

A Szolnoki Járási Ügyészség csalás és pénzmosás bűntette miatt emelt vádat két férfival és egy nővel szemben, akik közül ketten álprofilokkal pénzt csaltak ki társkereső oldalakon, míg harmadik társuk a pénznek az elkövetőkhöz történő visszajuttatásában vett részt. A vád szerint az egyik férfi és a nő egy internetes társkereső portálon női álprofilokat hoztak létre. Ezen megismerkedtek először egy budapesti, majd egy külföldön élő magyar férfival.

A budapesti sértettnek azt mondták, hogy a nő Budapestre utazik, és egy ösztöndíjból fodrász mestervizsgát akar tenni. A „Rita” néven bemutatkozó elkövető mondván, hogy találkozásukkor a felvett ösztöndíjból azt vissza fogja fizetni, különböző ürügyekkel összesen 255 ezer forintot csalt ki a férfitől, aki a pénzt a vádlottak által megadott bankszámlára utalta.

Egy másik női álprofil alatt a nő megismerkedett egy Németországban tartózkodó magyar férfivel, akinek rövid időn belül a bizalmába férkőzött, és elhitette vele, hogy szeretne Németországba költözni, amelyhez a férfi felajánlotta a segítségét. Az elkövetők 2020 novembere és 2021 áprilisa között folyamatosan tartották a sértettel a kapcsolatot, és különböző valótlan indokokra hivatkozással összesen 19 164 000 forintnak megfelelő eurót csaltak ki tőle. 

Harmadik elkövető társuk szerepe az volt, hogy nyisson egy bankszámlát, és az ahhoz tartozó bankkártyát átadja az eljárás során ismeretlenül maradt társuknak.  A férfi a számláról egy alkalommal felvett 908 000 forintot, amelyet át is adott az ismeretlen társának.

Az ügyészség a csalással vádolt különös visszaeső vádlottakkal szemben börtönbüntetés, közügyek gyakorlásától eltiltás, és pénzbüntetés kiszabását indítványozta, míg a bankszámlát rendelkezésre bocsátó, pénzmosó férfivel szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

További friss információk
Csalás és pénzmosás: strómanok rendőrkézen
Szemetesben landolt a mosott pénz
Így néz ki Magyarországon egy - papíron - 20 millió forintért felújított sportpálya
6,5 millió forintot húzott le a szerelemre vágyó nőtől a hamis profillal vadászó szélhámos
Munkáltatójától sikkasztott a hitelközvetítő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat