Ma: 2024.07.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Lefejelte a rendőrt, majd a kutyáját a járőrökre uszította az ittasan vezető férfi
Privátkopó 2023. 08. 08. 19:09:00

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki egy közúti ellenőrzés során lefejelte a vele szemben intézkedő egyik rendőrt, majd a kutyáját a rendőrökre uszította.A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei 2023. augusztus 3-án, este, a 26-os főúton ellenőrizték a férfit, majd felmerült, hogy ittasan vezette az általa használt gépkocsit. A rendőrök közölték vele, hogy az ittasság kivizsgálása érdekében előállítják a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra, ennek keretében felszólították, hogy a gépkocsit zárja be és az indítókulcsot vegye magához. A férfi ekkor a bal első ajtón keresztül behajolt a gépkocsiba, mintha eleget tenne a rendőrök felszólításának, majd hirtelen felegyenesedett, és az egyik - őt közelről biztosító - rendőrt lefejelte annak ellenére, hogy a rendőr a fejelő mozdulat elől megpróbált kitérni.

Miközben a rendőr hátrébb lépett, a férfi előhúzta a nagytestű kutyáját a gépkocsiból, és az állatot - fogva a pórázát - a rendőrökre uszította. A rendőrök erre hátrálni kezdtek, majd a férfival szemben könnyfakasztó gázt alkalmaztak mindaddig, amíg a cselekményét abba nem hagyta.

A támadó férfi közölte, hogy a továbbiakban együttműködik a rendőrökkel, felszólításukra a kutyát a gépkocsiban elhelyezte, azonban ezután ismételten agresszívvá vált, a rendőröket verekedésre hívta ki és kihívó módon feléjük indult. A rendőrök a férfival szemben ismételten könnyfakasztó gázt alkalmaztak, amivel az ellenállását megtörték, majd megbilincselték, és előállították a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a férfit ezt követően a rendőrökkel szemben mutatott agresszív magatartása miatt őrizetbe vette, és gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének és könnyű testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt. Mivel a férfival szemben fennáll a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, ezért az ügyészség indítványozta a letartóztatásának elrendelését.

A Debreceni Járásbíróság az ügyészség indítványával szemben - a bűnismétlés veszélyére figyelemmel - a gyanúsítottal szemben bűnügyi felügyeletet rendelt el, amely szerint a férfi a lakóhelyét 2023. november 6. napjáig engedély nélkül nem hagyhatja el.

A bíróság végzése ellen az ügyészség fellebbezett a gyanúsított letartóztatásának elrendelése érdekében.

További friss információk
Csalás és pénzmosás: strómanok rendőrkézen
Szemetesben landolt a mosott pénz
Így néz ki Magyarországon egy - papíron - 20 millió forintért felújított sportpálya
6,5 millió forintot húzott le a szerelemre vágyó nőtől a hamis profillal vadászó szélhámos
Munkáltatójától sikkasztott a hitelközvetítő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat