Ma: 2022.05.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
„Adóminimalizálás”: költségvetési csalás gyanújával nyomoznak a Liszt Ferenc Repülőtérhez köthető cégek ügyében
Pestisracok.hu 2022. 05. 28. 5:28:00

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Liszt Ferenc Repülőtérhez köthető cégek ügyében - tudta meg a PestiSrácok.hu. Információink szerint egyelőre hetvenmilliós adócsalást gyanítanak, de ennek összege még emelkedhet. A nyomozást titkos információgyűjtés is megelőzte, majd miután megállapították, hogy a gyanú fennáll, elrendelték a nyomozást, amelynek már több gyanúsítottja is van.A történet és a titkos információgyűjtés előzménye, hogy egy beesett füles alapján kiderült: egy vagyonvédelemmel foglalkozó cég illegális foglalkoztatásban vesz részt, helyileg többek között a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is.

„Ezt a tevékenységet munkaerő kölcsönző cégek beiktatásával, havonta történő váltásával teszi” - olvasható a titkosítás alól már feloldott bűnügyi összefoglaló jelentésben.

Később képbe került egy olyan vállalkozás is, amely a Liszt Ferenc Nemzetközi Reptéren végez légi szállítást kisegítő tevékenységet a reptéren jelenlévő, különböző légitársaságok részére. Az e-számla rendszer adatai alapján ugyanakkor megállapították, hogy a reptéren végzett munkák elvégzéséről a képbe került vállalkozás számlákat fogadott be az alatta elhelyezkedő vagyonvédelmi cégtől, továbbá a munkavállalók is utóbbi kft-hez voltak bejelentve.

A nyomozás adatai szerint utóbbi kft. úgymond adóminimalizáló tevékenységet folytatott a vizsgált időszakban, a pénzügyi nyomozók megállapították, hogy több gazdasági társaság közbeiktatásával az említett vagyonvédelemmel foglalkozó cég célja az volt, hogy a belföldi értékesítései után keletkező adófizetési kötelezettségét a fent említett, közbeiktatott társaságok által kiállított valótlan tartalmú számlák segítségével jogosulatlanul csökkenteni tudja, így az ÁFA fizetési kötelezettségét elkerülje, illetve azt minimálisra csökkentse.

További friss információk
„Adóminimalizálás”: költségvetési csalás gyanújával nyomoznak a Liszt Ferenc Repülőtérhez köthető cégek ügyében
Az áfát és a járulékokat jól védték - lecsapott a NAV az őrző-védő bűnszervezetre
Online lehetett érettségizni a csaló cégnél - eddig közel 500 becsapottat azonosított az NNI
Pénzért intézett el ügyeket a NAV egyik bűnügyi igazgatóságának osztályvezetője
Költségvetési csalás: őrző-védő cégek vezetői ellen született jogerős ítélet
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat