Ma: 2024.06.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Magyar szálai is vannak a hatalmas méretű pénzmosásnak
Privátkopó 2023. 02. 18. 5:34:00

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Pénzmosás Elleni Osztálya a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Iroda bejelentése alapján rendelt el nyomozást pénzmosás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, mivel 2021. augusztus 2. és 2022. január 26. között hat magyar vállalkozáshoz köthető bankszámlákra is érkeztek olyan összegek, amelyekkel kapcsolatban a küldő bank - csalásra hivatkozva - a pénzek visszahívását kezdeményezett.A rendelkezésre álló adatok szerint 2021 végén egy francia gazdasági társaságtól adathalász módszerekkel közel 40 millió eurót csaltak ki, amelyet összesen 45 részletben 8 különböző országban nyitott bankszámlákra utaltak át.

A sértett cégtől több mint 7 millió euró érkezett hat magyar vállalkozáshoz köthető számlákra, ám további utalásokra is sor került, többek között francia, német és spanyol bankszámlák részéről. Ezek gazdasági társaságokhoz, valamint magánszemélyekhez is kötődnek.

Az elkövetői kör magyar strómanokon keresztül alapított cégeket és nyitott bankszámlákat, hogy a csalásokból származó összegek felett rendelkezni tudjanak. Ezekre a számlákra beérkező összegeket rendszerint azonnal átutalták távol-keleti, illetve hazai címzetteknek, valamint egy részüket készpénzben vették fel Magyarországon.

A francia céget megkárosító bűncselekmény miatt számos országban indult nyomozás, így Franciaországban is, a budapesti nyomozók pedig az eljárás során szoros együttműködést alakítottak ki az Europolon keresztül a külföldi nyomozó hatóságokkal. A magyarországi gyanúsítottak azonosítása és országszerte történő elfogása során a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya számára az Europol helyszíni támogatást is nyújtott, így pénzmosás bűntett gyanúja miatt tizenhat embert hallgattak ki gyanúsítottként, akik közül kettővel szemben a bíróság letartóztatást rendelt el.

A nyomozók a kutatások során több mobiltelefont, számítógépet, iratokat, valamint a bűncselekménnyel érintett bankszámlákon összesen több mint 424 millió forintnak megfelelő eurót foglaltak le.?

További friss információk
Vállalkozási szerződésnek álcázták a munkaerőkölcsönzést
Randi app-on ismerkedett, egyből pénzt csalt ki az elővigyázatlan nőtől
Meghökkentő biztosítási csalások - ezért nem éri meg trükközni!
Egymillió forinttal akarta megvesztegetni a rendőröket a román garázda - letartóztatták
Közös nemzetközi akcióban számolták fel a rendőrök az online csalásokra szakosodott bűnszervezetet
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat