Ma: 2021.10.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Milliókért rendelt mobiltelefonokat mások nevére az ukrán csaló
Privatkopo.hu 2021. 09. 07. 7:18:00

A budapesti rendőrök elfogtak egy ukrán állampolgárt, aki a gyanú szerint csalással megszerzett amerikai bankkártya-adatokkal Magyarországra rendelt elektronikai eszközöket. A gyanúsítottat a nyomozók őrizetbe vették.Egy magyarországi pénzintézet feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen indult eljárás, miután a banki szakembereknek gyanús lett, hogy 2021. augusztus végén valaki - feltehetően álnéven - több millió forintért rendelt meg elektronikai eszközöket. A megrendelő 26 amerikai bankkártya adatait felhasználva budapesti csomagpontokra kért kézbesítést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói augusztus 31-én, Erzsébetvárosban, csomagátvétel közben fogták el a feltételezett tettest. A férfi lakásán a rendőrök bontatlan csomagolású mobiltelefonokat, bluetooth fülhallgatókat és más vezeték nélküli elektronikai eszközöket találtak, amik feltehetően szintén hasonló bűncselekményekből származtak.

A 28 éves ukrán állampolgárt információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a BRFK V. Kerületi Rendőrkapitányságon. A férfi tagadta, hogy bűncselekményt követett el.

A gyanúsítottat a belvárosi rendőrök őrizetbe vették. A további nyomozás során vizsgálják, hogy az elfogott férfi hogyan juthatott mások bankkártya-adataihoz. 

További friss információk
Cégtemetőt működtettek Hajdú-Bihar megyében
Vádemelés egy 300 millió forintos korrupciós ügyben
Csalt és sikkasztott egy zalaegerszegi autókereskedő
Internetes hirdetési csalással huszonöt sértettet károsított meg egy férfi
„Fogva tartanak és le fogják vágni az ujjaim!”
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat