Ma: 2024.07.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Börtönre ítélték a tinibanda tagjait, akik a Gellérthegyen gázriasztó és airsoft fegyverekkel, valamint késsel raboltak ki kiskorúakat
Privátkopó 2023. 05. 19. 8:30:00

A Budai Központi Kerületi Bíróság első fokon ítéletet hirdetett abban a büntetőügyben, amiben öt fiatalkorút többek között több rendbeli fegyveresen, csoportosan, bűnszövetségben, társtettesként elkövetett rablás bűntettével vádolt az ügyészség. Három elkövetőre letöltendő, kettőre felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki.Az ítélet szerint a fiatalkorúak elhatározták, hogy gázriasztó, illetve airsoft fegyverekkel, arcukat maszkkal, sállal eltakarva, általuk gazdagabbnak vélt emberektől rabolnak.

A rablásokat 2019 novemberében és decemberében különböző felállásokban, a szerepek megosztásával, többek között gázriasztó és airsoft fegyverrel, valamint egy alkalommal késsel követték el a Gellérthegyen és a XI. kerület más részén.

A bíróság a vádban terhükre rótt bűncselekmények miatt az I. és II. rendű vádlottat 2 év és 8 hónap szabadságvesztésre, 3 év közügyektől eltiltásra, a III. rendűt 2 év és 3 hónap szabadságvesztésre, 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A IV. rendű terhelttel szemben 2 év - 5 év próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztést, az V. rendűvel szemben pedig 1 év és 4 hónap - 3 év próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztést szabott ki. A Budai Központi Kerületi Bíróság egyúttal elrendelte a IV. és V. rendű vádlott pártfogó felügyeletét is.

A bíróság a szabadságvesztés büntetések végrehajtási fokozatának az I., II., III. és IV. rendű vádlottak esetében a fiatalkorúak börtönét, míg az V. rendű terheltnél fiatalkorúak fogházát jelölte meg. A büntetések kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte az összes vádlottnál a megbánást, a bocsánatkérést, a rendezett életvitelt, valamint a kár megtérítését és az időmúlást is.

Az I., IV. és V. rendű vádlottnál további enyhítő körülmény volt az, hogy a 14. életévükhöz közeli időpontban követték el a bűncselekményeket, de mindegyik vádlottnál súlyosító körülmény volt a kitartó elkövetés, a többszörös minősülés és a sértettek magas száma.

Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, az ügyészség pedig 3 munkanap gondolkodási időt kért.

További friss információk
Csalás és pénzmosás: strómanok rendőrkézen
Szemetesben landolt a mosott pénz
Így néz ki Magyarországon egy - papíron - 20 millió forintért felújított sportpálya
6,5 millió forintot húzott le a szerelemre vágyó nőtől a hamis profillal vadászó szélhámos
Munkáltatójától sikkasztott a hitelközvetítő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat