Ma: 2024.04.02. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Kamudiplomák miatt ítélték el az ismert szexuálterapeutát
Privátkopó/444.hu 2024. 02. 12. 15:11:00

Rusz Editet, a médiában is rendszeresen megszólaló szexológust 16 rendbeli csalás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte januárban a bíróság. A végzés szerint az általa meghirdetett szexuálterapeuta-tanfolyam résztvevőit jogtalan haszonszerzés céljából szándékosan megtévesztette, a Semmelweis Egyetem címerét és nevét jogtalanul használva „diplomákat” állított ki, noha erre csak felsőfokú intézménynek lenne jogosultsága.A bíróság a szexológust kártérítésre, a félmilliós tandíjak visszafizetésére kötelezte, ő azonban a döntést igazságtalannak tartja.

Monique Covet egykori pornószínésznő újabban főleg glamourmodellként és szexuálterapeutaként hirdeti magát, közösségi oldala szerint online szextanácsadással foglalkozik, tevékenységét mellben erősen kivágott képekkel promotálja.

A visszavonult pornósztár a Facebook-oldalára is feltöltött egy, a pályaválasztását alátámasztó „diplomát”. Ezen a Semmelweis Egyetem címerével ellátott, oklevél megnevezésű, oklevélnek látszó pecsétes dokumentum alatt az áll, hogy az akkreditált szakképzés sikeres elvégzésével „szexuáltreapeutának nyilvánítjuk”, amit aláírásával az orvosegyetem két egyetemi tanára, egy docense, továbbá a Honvéd Kórház főorvosa és Dr. Rusz Edit klinikai szakpszichológus-szexuálterapeuta hitelesített.

Ez így könnyen kelthet olyan hatást, mintha a Semmelweis Egyetem diplomája lenne, valójában azonban az aláírók neve felett egy bizonyos ÉOWYN Kft. pecsétje áll. Ez már az alapján is meglepő, hogy Magyarországon a jogszabályok értelmében diplomát csak felsőfokú oktatási intézmény állíthat ki, oklevélnek sem nevezheti bárki a saját papírját, csak az akkreditált szakképzéseknél van erre lehetőség. Itt pedig egy kft.-ről van szó.

További friss információk
Milliárdos kárt okozott a pénzmosó hálózat
Csalások végrehajtását segítő telefonközpontra csaptak le a kibernyomozók
64 éves asszony mosta a bűncselekményekből származó pénzeket
Költségvetési csalás családi összefogással: eredményes vádemelés az OLAF jelzése alapján indult büntetőügyben
Óbudai „okosság”: korrupciós bűncselekmények miatt négy személyt őrizetbe vettek
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat