Ma: 2021.10.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Nyugdíjas otthonban fennálló használati jogot adtak el többszörösen
Privatkopo.info 2021. 10. 14. 8:12:00

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli házaspárral szemben, akik egy szegedi nyugdíjas otthonban ugyanazon apartmanok használati jogát értékesítették többszörösen.A vádirat szerint a vádlottak egy - azóta felszámolás alatt álló, szegedi székhelyű - cég vezető tisztségviselői voltak. A gazdasági társaság egy nyugdíjasotthont üzemeltetett Szegeden.

A céggel szerződő időskorúak bérleti szerződés keretében apartmanok holtig tartó haszonélvezeti jogához jutottak több milliós bérleti díj megfizetése ellenében. A vádlottak a bérleti szerződésben foglalt korlátozások és tilalom ellenére két olyan apartman esetében, amelyeket a bérlők nem használtak, az apartmanok bérleti jogát újra értékesítették. Az egyik apartmanba az új bérlő be is költözött.

A vádlottak az apartmanok használati jogának ismételt értékesítésével a sértetteknek az egyik apartman esetében 3 millió forint, míg a másik apartman esetében 8 millió forint kárt okoztak a 2016. és 2017. évben megkötött újabb bérleti szerződésekkel.

A járási ügyészség a vádlottakkal szemben a kár nagysága szerint minősülő, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat.

A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni. 

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Őrizetben a fiktív számlázást irányító könyvelő
Nyugdíjas otthonban fennálló használati jogot adtak el többszörösen
Most éppen 2 milliárd forintos hűtlen kezeléssel és vesztegetéssel vádolja az ügyészség Bige Lászlót
Cégtemetőt működtettek Hajdú-Bihar megyében
Vádemelés egy 300 millió forintos korrupciós ügyben
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat