Ma: 2024.07.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Közel 2 millió forinttal húzta le a naiv nőt a „társkereső” férfi
Privátkopó 2023. 05. 10. 8:37:00

Csalás bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki internetes társkereső oldalon megismert nőnek okozott kárt. A vádirat szerint a férfi internetes társkereső oldalon - álnéven - ismerkedett meg a tatabányai sértettel, akivel „érzelmi kapcsolatot” alakított ki.

A férfi 2020. július 01. és 2021. május 18. között heti rendszerességgel, különböző valótlan indokokra - orvosi költségekre, a kórházi tartózkodással kapcsolatos költségekre, gyógyszer kiadásokra, külföldi orvosi kezelésre, élelemre - hivatkozással alkalmanként 1 500-200 000 forint közötti összegeket kért kölcsön a nőtől. A sértett a férfi tarnaörsi lakóhelyére háromszor küldött postán, illetve a férfi által megadott bankszámlaszámra 67 alkalommal utalt át pénzt. Az elkövetőnek a kölcsönök visszafizetése nem állt szándékában.

A bűncselekménnyel okozott 1 800 000 forint kár nem térült meg.

Az ügyészség indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze a sértett kárának megtérítésére.

További friss információk
Csalás és pénzmosás: strómanok rendőrkézen
Szemetesben landolt a mosott pénz
Így néz ki Magyarországon egy - papíron - 20 millió forintért felújított sportpálya
6,5 millió forintot húzott le a szerelemre vágyó nőtől a hamis profillal vadászó szélhámos
Munkáltatójától sikkasztott a hitelközvetítő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat