Ma: 2024.04.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Letartóztatásba került az embercsempész banda vezére
Privátkopó 2024. 02. 14. 9:06:00

Összehangolt akcióban fogták el a múlt héten a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói azt a 49 éves férfit, aki a gyanú szerint a főszervezője volt egy illegális migránsokat rendszeresen Ausztriába csempésző bandának. C. Balázst a bíróság letartóztatta. A KR NNI Bűnügyi Szolgálat Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának az elmúlt napokban sikerült azonosítania egy embercsempész banda vezetőjét, akit 2024. február 6-án fogtak el. A 49 éves férfi és az általa vezetett szervezet úgy került a nyomozók látókörébe, hogy 2022 őszén, Törökbálinton és Kiskunhalason a rendőrök két esetben tetten értek sofőröket, akik illegális migránsokat szállítottak. A nyomozók ezeket a gépkocsivezetőket gyanúsítottként hallgatták ki, majd aprólékos munkával felderítették a hálózat további sofőrjeit is, illetve azokat, akik a szállító járművek bérlésében vettek részt. Összesen nyolc személy ellen indítottak eljárást. Közöttük volt Bács-Kiskun és Pest vármegyei, valamint budapesti lakos is. A gyanú szerint tizenegy szállítás köthető hozzájuk. A csempészek közül ketten vannak letartóztatásban, a többiek szabadlábon védekeznek. A beszerzett bizonyítékok alapján kiderült, hogy a nyolc, embercsempészéssel meggyanúsított férfinak ugyanaz lehet a főnöke.

A nyomozás adatai szerint a bűnbanda konspiráltan működött, a főszervező csak a középszintű szervezővel tartotta a kapcsolatot, a sofőrökkel és a gépkocsibérlőkkel egyáltalán nem. A gyanú szerint C. Balázs irányította a csapatot, amelynek tagjai haszonszerzés céljával az illegálisan bejutott migránsok szállítását szervezték meg a magyar-szerb államhatártól az magyar-osztrákig. A hazánkba illegálisan bejutott migránsokat jellemzően olyan kisteherautókkal vitték el, amelyeken nem volt ablak, és gyakran húsz embert is összezsúfoltak a levegőtlen járműbe. Egy-egy migráns akár több ezer eurót is kifizethetett egy ilyen szállításért.

Mivel nem volt kizárható, hogy a bűnbanda vezetője lőfegyverrel rendelkezik, ezért a műveletre az NNI a Terrorelhárítási Központot kérte fel, akik egy összehangolt akció keretén belül a férfit Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei otthonában elfogták és átadták a helyszínen tartózkodó Készenléti Rendőrség munkatársainak. A kutatás során a rendőrök lefoglaltak több mobiltelefont is, amelyek tárgyi bizonyítékként szolgálnak az ügyben. A KR NNI nyomozói C. Balázst - elfogását követően - előállították, embercsempészés bűntettével gyanúsították meg, és bűnügyi őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását, amit a Budapest Környéki Törvényszék a múlt héten elrendelt.  

Az ügynek koránt sincs vége, a KR NNI vizsgálja, hogy a bandának még hányan és pontosan kik lehettek a tagjai. Így nem kizárt, hogy a jövőben bővülni fog a gyanúsítotti kör. 

További friss információk
3,5 millió forintért megvásárolta szerelmét, aztán halálra verte annak volt élettársát
Kiskorú fiúkkal ismerkedett és végzett szexuális cselekményeket egy „férfi”
Családi vállalkozásban kereskedtek a kábítószerekkel
Már megint a legendás cigány gyerekszeretet: kegyetlen szülőket ítéltek el
Pillangókést dobott a barátnője felé
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat