Ma: 2024.05.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Fogyatékkal élő személyt akart kirabolni
Privátkopó 2024. 04. 08. 9:46:00

A Soproni Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta a letartóztatását egy fiatal férfinak, aki egy fogyatékkal élő személyt bántalmazott azért, hogy értékeit elvegye.A megalapozott gyanú szerint az ittas állapotban lévő 22 éves elkövető idén februárban, reggel, Sopronban az utcán odalépett a szemmel láthatóan fogyatékkal élő sértetthez, akit felszólított arra, hogy adja oda azt, ami nála van, máskülönben megüti és elveszi tőle.

A folyamatosan tiltakozó sértettet ezt követően ököllel, nagy erővel úgy megütötte, hogy a földre esett. A férfit ezután egy harmadik személy húzta el a bántalmazottról, aki az útról felkelve az utca túloldalára menekült.

A nyomozó hatóság a férfit a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérletével gyanúsította meg, mely bűncselekmény büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.

A férfi tavaly ősszel szabadult szintén rablás, valamint más bűncselekmények miatt kiszabott két és fél éves szabadságvesztéséből, így cselekményét különös visszaesőként valósította meg. Munkaviszonnyal, jövedelemmel nem rendelkezik, ellene szabadulása óta több eljárás is indult.

A fentiek alapján, a szökés, elrejtőzés, továbbá a bűnismétlés veszélyére tekintettel a bíróság az ügyészség indítványára elrendelte a férfi letartóztatását.

További friss információk
Hazudott az apa a rendőröknek azért, hogy a lánya hazaköltözzön
Fiatalkorúaknak is árulták a kábítószert: letartóztatásban apa és fia
Kábítószer-kereskedelem miatt továbbra is letartóztatásban egy volt rendőr
Kifosztotta az alvó betegeket a kórházban egy „navajonki”
Drogot akart rabolni két hülyegyerek
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat