Ma: 2024.06.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
A bíróság 16 és 18 év börtönre ítélte az öt gyereküket pokoli körülmények között tartó cigány „szülőket”
Privátkopó 2024. 05. 15. 13:55:00

Különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt fegyházbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla azt a Vas megyei „anyát” és „apát”, akik elhanyagolták gyermekeiket és mulasztásuk miatt gennyes tüdőgyulladásban meghalt kétéves gyerekük.A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint az anyát 18 év fegyházbüntetésre, az apát pedig 16 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság, valamint végleges hatállyal eltiltotta őket minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülnének kapcsolatba és megszüntette szülői felügyeleti jogukat. A másodfokú ítélet jogerős.

A házaspár egy Vas vármegyei városban élt öt gyermekükkel, a nő a hatodik gyermekkel volt várandós. Az apa és az anya azonban még gyerekeik elemi szükségleteit is elhanyagolta; éjszakára az öt-, négy-, három- és kétéves gyermekeket egy szobába zárták, ahonnan másnap reggelig nem engedték ki őket. Szobájukat ráadásul nem takarították rendszeresen, így az tele volt szeméttel, rothadó ételmaradékkal, vizelettel és székletnyomokkal.

Az egyik, 2019 augusztusában született fiú testi és szellemi fejlődése egyre jobban romlott, teljes mértékben kiszolgáltatottá vált a szüleinek; gyakran leesett az ágyról, és az éjszakát ruhátlanul töltötte a padlón. Szülei igényeire bántalmazással reagáltak, előfordult, hogy az anya belerúgott a földön fekvő kisfiúba.

A gyermek nem tudott szilárd táplálékot fogyasztani és önállóan enni, ennek ellenére a szülők több hónapon keresztül elmulasztották a megfelelő táplálását. Az egy idő után már ülni sem tudó, legyengült gyermek gennyes tüdőgyulladást kapott, de szülei nem vitték el orvoshoz, aminek következtében néhány nap múlva éjszaka meghalt. Ezt a szülők csak másnap délelőtt 10 órakor vették észre.

További friss információk
„Elhúzódó vitás helyzet”: megöltek egy férfit Miskolcon
Elsodorta, majd viperával ütlegelte felesége szeretőjét
Nem kapott cigarettát, felgyújtotta az ismerősét
Letartóztatták az erőszakos román szőnyegárust
Kábítószer-üzletből emberölési kísérlet
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat