Ma: 2024.07.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Letartóztatták az erőszakos román szőnyegárust
Privátkopó 2024. 06. 10. 9:52:00

Erőszakos szőnyegárus fenyegetett meg és rabolt ki egy idős nőt Gyulán. Az emellett még több bűncselekménnyel gyanúsítható román állampolgárt hetekkel később fogták el, amikor újra Magyarországra jött. Letartóztatták, hamarosan vádat emelhet ellene az ügyészség.Rablással, kifosztással, lopással és csalással gyanúsítható férfi ellen javasol vádemelést a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága.

A román férfi 2023. április 4-én, délelőtt, Gyulán, a Szegedi Kiss István utcában odament egy éppen hazaérkező idős, mozgásában korlátozott nőhöz. Azt mondta neki, hogy Törökországban a földrengés során megsemmisült az üzlete, de az árukészlet egy részét sikerült megmenteni, és a szőnyegeket magyar nyugdíjasoknak akarja ajándékozni. Hiába mondta a nő, hogy neki nem kell ajándék, az idegen a nyomában maradt, és három szőnyeggel a kezében betolakodott a lakásába. Ott már százezreket követelt az ajándékért, és azzal fenyegetőzött, hogy ha nem kap pénzt vagy aranyat, megfojtja az asszonyt.

A megfélemlített nyugdíjas elővette a pénztárcáját, és százezer forintot adott neki azért, hogy hagyja békén. A férfi kikapott a tárcából még száztízezret, és elment. A Gyulai Rendőrkapitányság nyomozói a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársaival azonosították a román állampolgárt, elfogatóparancsot adtak ki ellene, és amikor öt héttel később újra Magyarországra jött, el is fogták.

A gyanú szerint nem a gyulai volt az első eset, amikor erőszakkal, fenyegetéssel szerzett pénzt. Majdnem egy évvel korábban Budapesten szólított le egy 85 éves asszonyt éppen akkor, amikor átvette a nyugdíját. Először rábeszélte, hogy vegyen meg négy szőnyeget negyvenezer forintért, majd azt akarta, hogy vásároljon még tőle akár úgy is, hogy arannyal fizet. Amikor a nő megmutatta az ékszereit, elterelte a figyelmét, ellopott tőle három ékszert és közel kétszázezer forintot.

A következő év januárjában egy 76 éves debreceni nőt szemelt ki, a bizalmába férkőzött, és olyan szerződést kötött vele, amellyel ajándékozás címén megszerezte a nyugdíjas asszony közel 30 millió forintot érő lakását.

A gyulai eset előtt egy hónappal, 2023 márciusában, Hajdúnánáson is szőnyeget kínálva alkudozott egy idős, beteg férfival, aki hiába mondogatta neki, hogy nincs pénze. Végül lehúzott az ujjáról egy arany pecsétgyűrűt, és közölte vele, hogy ha szól a rendőrségnek, megöli. Bement az idős férfi lakásába is, ahonnan arany ékszereket vitt el.

A most 39 éves román férfi letartóztatásban van. Az ellene indult eljárás iratait a rendőrség megküldi az ügyészségnek, így hamarosan vádat emelhetnek ellene.

További friss információk
Dániában futtatták a lányokat a békési cigányok
Konyhakéssel akarta megölni élettársát egy férfi
Cigarettát kért a cigány, persze megint rablás lett a vége
Járókelőket bántalmazott a részeg férfi - csak felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott az ügyészség
Börtönbe kell vonulnia a pedofil háziorvosnak
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat