Ma: 2024.06.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Adótartozással terhelt céget fantomizáltatott a köztársasági elnök tanácsadója
Privátkopó 2023. 09. 13. 7:23:00

Tomán Szabina hónapok óta Novák Katalin köztársasági elnök elnöki tanácsadó csapatának tagja. Az üzletasszony az RTL Cápák között című műsorának volt a közelmúltig az egyik állandó szereplője, sikeres vállalkozóként a Toman Lifestyle Kft. ügyvezető-tulajdonosa, a Toman Diet életmódprogram megalkotója. A köztársasági elnök vélhetően nem tudja, az egykori modell mintegy 4 éve úgy döntött, hogy „problémás” cégét a hírhedt tatabányai cégtemetőben hantoltatja el.Tomán Szabina 2009. szeptember 17-én hozta létre az IWORK Kft. nevű vállalkozását, amelynek egyszemélyes tulajdonosa és ügyvezetője volt. A közismert üzletasszony mintegy 10 év elteltével jobbnak látta, ha megválik a cégtől. Ennek oka az lehetett, hogy társaságot akkor már az adóhivatal - meg nem fizetett adó miatt - kergette, hiszen mindössze másfél hónappal azután, hogy Tomán cégeltüntetésekre szakosodott tatabányai bűnözőkre ruházta át eladósodott vállalkozását (2019. október 29.), a NAV 2019. december 14-én végrehajtást rendelt el a társasággal szemben.


Nehezen hihető, hogy az „adásvételt” nem a Tomán-cég adótartozása motiválta.

A társaságot végül a cégbíróság kényszertörölte a nyilvántartásból.

Tomán kft.-jét a tatabányai Erdélyi József és társa, Tóth Szabolcs vette át, akik azonnal megváltoztatták a cég elnevezését (ENDUP 191028 IWORK Kft.) és székhelyét, hogy a hatóságok nehezebben bukkanjanak a vállalkozás nyomára. Erdélyi és 12 fős bűnszervezete éveken keresztül futószalagon tüntetett el a hatóságok szeme elől köztartozással terhelt cégeket. A napokban a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vádat emelt a csaló banda tagjai ellen.

A vád szerint a tatabányai férfi, Erdélyi József hosszú évek óta köztartozással rendelkező cégek pénz fejében történő fiktív átvételével és vagyonelemeik kimentésével foglalkozott. A sokrétű és jól szervezett tevékenység zavartalan folytatása érdekében a férfi egy 12 főből álló bűnszervezetet épített fel. interneten és szórólapokon egyaránt hirdette magát, de híre a cégüktől szabadulni kívánó cégvezetők körében is elterjedt, akik különböző közvetítőkön keresztül léptek vele kapcsolatba.

A bűnszervezetbe bevont strómanok a köztartozást felhalmozó és emiatt eladóvá vált gazdasági társaságok üzletrészeit jelképes összegért megvásárolták, annak nevét, székhelyét és egyéb elérhetőségeit megváltoztatták annak érdekében, hogy az adóhatóságot megtévesszék és így az adó behajtását megakadályozzák.  A vádirat szerint összesen legkevesebb 321 gazdasági társaság eltüntetése írható a férfi által működtetett bűnszervezet számlájára, amely miatt 42 személlyel szemben került sor vádemelésre.

Ilyen „előélettel” nem biztos, hogy Tomán Szabina a legalkalmasabb arra, hogy tanácsadóként tevékenykedjen a köztársasági elnök mellett, ugyanis a hitelessége erősen megkérdőjelezhető.

További friss információk
Terrorcselekménnyel fenyegetett egy 43 éves férfi
Gyermekei előtt fenyegette meg a buszsofőrt
Visszaélt orvosi helyzetével - lebuktatta az NVSZ
Önbíráskodás egy budapesti irodaházban
„Elhúzódó vitás helyzet”: megöltek egy férfit Miskolcon
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat