Ma: 2024.07.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Dél-Baranyában terjesztettek kábítószert - az ügyészség egyezséget kötött a dílerekkel
Privátkopó 2024. 04. 16. 13:48:00

A Siklósi Járási Ügyészség bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat négy személlyel szemben, akik Dél-Baranyában terjesztettek kábítószert.A bűnözői csoportot irányító vádlottat korábban már kábítószer-kereskedelem miatt letartóztatták, majd bűnügyi felügyeletet rendeltek el vele szemben. 

A vád szerint ezen büntetőügyben a felmerült költségeket egy ismerőse finanszírozta, aki a vádlott szabadulását követően felkereste őt és közölte vele, hogy az anyagi segítségért cserébe kábítószert kellene értékesítenie.

Mivel a vádlott szabadulását követően költözött új lakóhelyére, továbbá járművezetői engedéllyel sem rendelkezett, ezért kezdetben mind a kábítószer beszerzése, mind annak értékesítése akadályba ütközött. Ennek érdekében a vádlott további személyeket szervezett be a kábítószer terjesztéséhez, és a bűnszövetségbe bevonva őket, részükre részfeladatokat osztott ki. Így beszervezte többek között élettársának rokonát, akiről tudta, hogy rendszeresen fogyaszt kábítószert, illetve új pszichoaktív anyagot, ezért arra kérte őt, hogy terjessze el lakókörnyezetében, hogy nála lehet kábítószert vásárolni, így segítve kiépíteni a vásárlói körét.

Az elkövető vásárolt egy gépjárművet, amelynek során az eladóval szorosabb kapcsolatot alakított ki, így őt is bevonta a kábítószer terjesztői hálózatba, neki elsődlegesen a kábítószer fuvarozása, beszerzése volt a feladata. A vádlott a kereskedői tevékenységbe bevonta élettársát is, aki - amennyiben ő nem tartózkodott otthon - őt helyettesítette az eladások során, illetve ő tartotta a kapcsolatot a kábítószert vásárló személyekkel telefonon és személyesen.

A bűnözői csoportnak széleskörű ismeretsége, illetve stabil vásárlói köre alakult ki, az elkövetők 2022 októberétől 2023 májusáig, elfogásukig értékesítettek kábítószert Dél-Baranyában.

A vádlottak cselekménye a bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 5-10 évig terjedő szabadságvesztés.

A Siklósi Járási Ügyészség valamennyi vádlottal egyezséget kötött, és indítványt tett, hogy a bíróság a velük kötött egyezséget hagyja jóvá.

További friss információk
Strómanok világa: eldobott építőipari cégek, köddé vált tízmilliók
Szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a beteget a háziorvos
Példás büntetéssel sújtották a pedofil visszaesőt
A szülők megvesztegetésével is próbálkozott a kilencéves kislányt terrorizáló úgynevezett tanító
Szorgos család: Soroksáron és Kiskunlacházán termesztették a marihuánát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat