Ma: 2022.05.06. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Továbbra is letartóztatásban a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke - korábban félreérthető tájékoztatást adott a Központi Nyomozó Főügyészség ezzel kapcsolatban
Privatkopo.info 2022. 01. 24. 15:46:00

A sajtóban megjelent találgatásokkal ellentétben a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, Schadl György jelenleg is letartóztatás hatálya alatt áll. Az illetékes bíróság a kényszerintézkedést - a Központi Nyomozó Főügyészség erre vonatkozó indítványának megfelelően - 2022. március 8. napjáig meghosszabbította.Az előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő széles körű nyomozás folyamatos, a nyomozó főügyészség az eljárási cselekményeket soron kívül végzi és valamennyi felmerült bűncselekmény gyanúja esetén megteszi a szükséges intézkedéseket.

Privatkopo.info: Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a sajtóban azért indultak el találgatások, mert a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) kommunikátorai a tömegtájékoztatás amatőr szintjén állnak. A Népszava ugyanis néhány napja megkereste a nevezett hatóságot, azt tudakolva, letartóztatásban van-e még Schadl György. A KNYF erre a roppant egyszerű kérdésre nem igennel vagy nemmel válaszolt, dehogy, az túl egyszerű (és érthető) lett volna, hanem egy nyakatekert, többértelmű mondattal reagált. Így: „a megkeresésükben megjelölt személy bírói engedélyes kényszerintézkedés hatálya alatt áll”.

A letartóztatást bírói határozattal rendelik el, nem pedig engedéllyel. Ellenben bírói engedélyhez kötött a bűnügyi felügyeletből történő átmeneti eltávozás. A - korábbi nevén - házi őrizet vagy a lakhelyelhagyási korlátozás „bírói engedélyes” kényszerintézkedés. A letartóztatás nem. Abban semmilyen „engedélyes” szituáció nincs.

Nem ártana „átképezni” a bűnügyi hatóságok úgynevezett kommunikációs szakembereit a világos, egyértelmű fogalmazásra. Senkit nem érdekel a jogi nyelvezettel történő „bűvészkedés”. A tiszta beszéddel elkerülhetőek lesznek a „találgatások”. Még valami: kedves kommunikációs munkatársak, tessenek már megtanulni helyesen írni! Sokszor annyira ciki, amit kiadnak a kezeik közül. Legyenek már egy kicsit igényesebbek. Legalább önmagukkal szemben.

További friss információk
Áramot vezetett a bejárati ajtóba, mert megelégelte a sorozatos betöréseket
Kislányokat fogdosott
Prostitúciós tevékenység végzésére adta ki a lakását
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
„Védjük meg a gyerekeket”: 56 éves fideszes politikus követett el szexuális visszaélést egy 13 éves diáklánnyal szemben
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat