Ma: 2024.06.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Hamis lakhatási engedélyeket gyártott közel kétszáz külföldinek
Privátkopó 2023. 06. 21. 9:09:00

A Debreceni Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntettével vádolja azt a férfit, aki valótlan igazolásokkal segített tartózkodási engedélyhez külföldi munkavállalókat.A vádirat szerint az elkövető több olyan cégnél dolgozott, ahol külföldi személyeket is foglalkoztatnak. A férfi 2019 novembere és 2020 augusztusa között rendszeresen közreműködött abban, hogy harmadik országok állampolgárainak munkavállalás céljából tartózkodási engedélyt igényeljen.

Az engedélyek kapcsán az idegenrendészeti hatóság nyilvántartja a külföldiek magyarországi szálláshelyét. A vádlott azonban a tartózkodási engedély igényléséhez használt elektronikus felületen és a hatóság debreceni irodájában a kérelmekhez valótlan szálláshely igazolásokat és lakhatási megállapodásokat csatolt.

Az elkövető összesen közel kétszáz személy magyarországi szálláshelyként egy nyíregyházi, vagy egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei községben lévő ingatlant jelentett be - a tulajdonosok tudta nélkül. A férfi a benyújtott dokumentumokon meghamisította a szállásadók aláírását, több esetben pedig már elhunyt személyek nevében írta alá a külföldiek lakhatásához való hozzájárulásokat. A vádlott további tizenkét személy kérelménél egy hazai betéti társaság képviselője nevében állított ki hamis foglalkoztatási megállapodást, amit szintén benyújtott a hatósághoz.

Az ügyben a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozott.

További friss információk
Ellátatlanul hagyta három gyermekét és a magatehetetlen édesanyját - a főügyészség emberöléssel vádolja
A Pikk-Pakk sztori: egymás után „dobálták el” a kerékpáros futárszolgálatot működtető, adótartozással terhelt cégeket
Szépségversenyeinek részvevőivel tartatta ki magát - fegyházbüntetést kért a főügyészség Répás Lajosra
Így szabadultak meg nyűggé vált cégeiktől a Dunaparti Sportegyesület képviselői
Gyerekektől zsarolt ki pornográf felvételeket egy 50 éves tróger
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat