Ma: 2022.05.06. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
348 millió forintot keresett a kábítószer-kereskedő bűnszervezet
Privatkopo.info 2022. 03. 09. 6:59:00

A Szigetvári Járási Ügyészség bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette - és más bűncselekmények - miatt emelt vádat 22 elkövetővel szemben a Szigetvári Járásbíróságon.A vádlottak 2018-ban új pszichoaktív anyagok internetes kereskedelmével foglalkozó bűnszervezetet hoztak létre, amely a bűnszervezet felszámolásáig, 2020 júniusáig működött. A bűnszervezet működése alatt az új pszichoaktív anyagot a vezető nagy tételben külföldről rendelte, belga, lengyel és más internetes oldalakról, amelyekért kriptovalutával fizetett.

Az új pszichoaktív anyagot a bűnszervezet tagjai több budapesti bérelt lakásban porciózták és csomagolták, majd országszerte különböző postákon utánvétes csomagként feladva juttatták el a fogyasztókhoz. A bűnszervezet vezetői kezelték az interneten beérkező rendeléseket, irányították a csomagfeladók napi tevékenységét, továbbá előre elkészítették és a csomagfeladók számítógépeire megküldték vagy távolról nyomtatták a feladáshoz szükséges feladóvevényeket.

A fogyasztók az új pszichoaktív anyagot internetes honlapokon keresztül rendelték meg. A honlapokat az Amerikai Egyesült Államokban működő gazdasági társaságok szerverein keresztül üzemeltették.

Az utánvétes postai csomagok ellenértéke stróman személyek bankszámláira érkezett, akiket a bűnszervezet tagjai hajtottak fel és bírtak rá a számlanyitásra és a bankkártyájuk átadására.

A bűnszervezet legalább 7 honlapot működtetett a pszichoaktív anyagok kereskedése céljából, melyeken keresztül az elkövetők 20 000 db., új pszichoaktív anyagot tartalmazó csomagot adtak fel. A bűnszervezet a két év során 348 millió forint bevételre tett szert.

A bűnös úton szerzett jövedelemből a nyomozó hatóság készpénz, ékszerek, nagy értékű személygépkocsik lefoglalásával és a bűnszervezet tagjaihoz köthető ingatlanok zár alá vételével vagyonelkobzás céljából 75 millió forint összeget biztosított.

Az ügyészség a vádiratban nyolc vádlottat bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, két informatikust bűnsegédként, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, a bankszámlákat rendelkezésre bocsátó 11 elkövetőt pénzmosás bűntettével, míg további egy terheltet - akinek a nevén vagyonmentési céllal a bűnszervezet vezetőjének személygépkocsijai voltak -, közokirat-hamisítás bűntettével vádol.

További friss információk
Áramot vezetett a bejárati ajtóba, mert megelégelte a sorozatos betöréseket
Kislányokat fogdosott
Prostitúciós tevékenység végzésére adta ki a lakását
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
„Védjük meg a gyerekeket”: 56 éves fideszes politikus követett el szexuális visszaélést egy 13 éves diáklánnyal szemben
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat