Ma: 2022.10.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Felfüggesztett börtönre ítélték Álmosd volt polgármesterét, aki önkormányzati pénzből vett magának bojlert és háztartási gépeket
Privatkopo.info 2022. 05. 06. 6:14:00

A Debreceni Törvényszék 2022. május 5-én - másodfokon - jogerős ítéletet hozott abban a büntetőügyben, amelynek egyik vádlottja Álmosd korábbi polgármestere, a kezdetben fideszes Köteles István, míg a másik vádlott a település volt jegyzője.A törvényszék Köteles büntetését 1 év 5 hónapról 2 év börtönbüntetésre súlyosította, és annak végrehajtását 3 év 6 hónap helyett 4 év próbaidőre felfüggesztette, emellett több mint négy és félmillió forintos összegnyi vagyonelkobzással is sújtották.

A volt polgármester által elkövetett bűncselekmények minősítését részben megváltoztatta a bíróság. A folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette helyett a törvényszék hűtlen kezelés vétségének minősítette az esetet, amikor a vádlott magának jutalmat utaltatott ki (bruttó 448 800 forintot) a jegyző közreműködésével, önkormányzati testületi döntés nélkül.

A törvényszék folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettévé minősítette át azokat az eseteket, amikor a polgármester a meg nem tartott, vagy nem az önkormányzat által finanszírozott rendezvényekhez, illetve tárgyi eszközök vásárlásához előlegeket vett át, amelyeket rábízásukat követően eltulajdonított, így azokkal szabályszerűen elszámolni nem tudott. Került így az otthonába az önkormányzat pénzén vásárolt LCD televízió, konyhai robotgép, gőzölős vasaló, blu-ray lejátszó és bojler is. Minősítő körülménynek találták az üzletszerűséget, ezért is súlyosított a törvényszék az ítéleten.

A volt jegyző, Cs.L. esetében a törvényszék nem változtatott az elsőfokú bíróság döntésén, a rá kiszabott 456.000 forint pénzbüntetés jogerőre emelkedett.

További friss információk
A két éve megfojtott és elégetett budai milliárdos Mága Zoltán jó barátját vélte felismerni a trezorját ellopó betörők egyikében - a széfben tárolt kulcsok később az őt kivégző Makai-klánhoz kerültek
Egy év és nyolc hónap börtön egy leszbikus pár bántalmazásáért
Fényes nappal randalírozott egy tökrészeg nő a faluban
Hat év börtönbüntetésre ítélték a fotóst, aki kiskorúakat fényképezett meztelenül és vett rá szexre, miközben modellkarrierrel hitegette őket
Apa és fia együtt árulták a marihuánát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat