Ma: 2024.07.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
A Pikk-Pakk sztori: egymás után „dobálták el” a kerékpáros futárszolgálatot működtető, adótartozással terhelt cégeket
Privátkopó 2024. 05. 28. 14:05:00

Hosszú évekig Budapest egyik legfelkapottabb futárcége volt a Pikk-Pakk, amelynek kerékpáros kézbesítőivel szinte minden utcában lehetett találkozni. Sokáig úgy tűnt, a futárszolgálat sikeresen működik, komoly bevételeket könyvel el évente. Aztán nemrégiben információk kezdtek lapunkhoz szivárogni arról, hogy a háttérben már korántsem annyira rózsás a helyzet. Adótartozásokról, lerongyolódott, kirámolt cégek „eldobásáról”, fantomizálásáról érkeztek hírek. A Privátkopó bűnügyi portál utánajárt, hogy milyen gazdasági események történtek az elmúlt években az egykor szebb napokat látott biciklis vállalkozásnál.Az első futárcég a 2009 júniusában alapított Pikk-Pakk 2000 Kft. (majd 2012. december 7-től, névváltoztatást követően, Galaxnet EszMe Group Kft.) volt. 

A vállalkozás ügyvezető-tulajdonosa 2009. június 30. naptól Beney Péter Árpád volt. 2017. december 18-án egy Norvégiában élő személy, Kirami Rachid vette át Beneytől a kft.-t. Ám, mielőtt ez megtörtént volna, a NAV végrehajtást rendelt el - adótartozás miatt - a társasággal szemben. Ez mindössze 10 nappal (2017. december 8-án) azt megelőzően történt, hogy a norvég „üzletember” nevére került a már lepukkant állapotban lévő vállalkozás.

A cég éves árbevétele 2016-ban még 182 millió forint volt, azonban 2017-ben már nem készített éves mérleget a társaság, a tulajdonosváltást követően egy fűszálat sem tett arrébb, rögvest befejezte tevékenységét.

Az adóhivatal kezdeményezésére a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága elrendelte a kimúlt vállalkozás kényszertörlését.

A cégnyilvántartás szerint az új „tulajdonos”, a norvégiai Tromsöben elő Kirami Rachid nevére 2016 és 2018 között összesen 7 olyan céget írattak Magyarországon, amely kevéssel később kényszertörléssel vagy felszámolással („természetesen” adótartozásokkal terhelten) szűnt meg. 

Következett az ugyancsak 2009-ben létrehozott Príma Pikk-Pakk Kft. Ennek a társaságnak is Beney Péter Árpád  volt az ügyvezető-tulajdonosa a 2009. augusztus 14. és 2020. március 9. közötti eltelt közel 11 évben.

Vélhetően már erőteljesen lejtmenetben lehetett ez a futárcég is, amikor színre lépett egy szerb férfi, Dosenovic Dragana, aki 2020. március 9. naptól a társaság ügyvezető-tulajdonosa lett.

Ugyanezen a napon a kft. székhelyét megváltoztatták, az új székhely a 1135 Budapest, Lehel út 48. 1. em. 1. szám alatt működő székhelyszolgáltató lett.

A hírhedt cégtemetőről itt írt részletesen a Privátkopó:

https://www.privatkopo.info/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=kovacscegtemeto&MN=Joghalo&LN=hungarian

Négy hónappal a vállalkozás úgynevezett eladását követően a NAV végrehajtást rendelt el a társasággal szemben (2020. július 16.).

A Príma Pikk-Pakk Kft. 2018-ban tett közzé utoljára éves mérleget, 2019-ben (még Beney idejében) már nem „molyolt” ezzel. A cég végérvényesen taccsra került.

Az adóhatóság 2020. július 16-án (alig 4 hónappal Beney lelépését követően) rendelt el - adótartozás miatt - végrehajtást a kft. ellen.

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága 2021.augusztus 4-én elrendelte a társaság felszámolását.

A cégnyilvántartás szerint Dosenovic Dragana nevére 2019-ben és 2020-ban összesen 10 olyan céget írattak, amely kevéssel később kényszertörléssel vagy felszámolással („természetesen” adótartozásokkal terhelten) szűnt meg. 

2009. november 19-én alakult a FRONT MATERIÁL Kft. 2015. november 23. és 2018. január 25. között ennek a cégnek is Beney Péter Árpád volt az ügyvezető-tulajdonosa.

2018. január 25-én Marsi Zoltán Tibor vette át Beneytől a kft.-t, de csak 8 hónapra (2018.09.21-ig), hogy aztán El-Jabi Mohamed Haitham nevére írassák azt. Vélelmezhető, hogy Marsi az úgynevezett „betétember” szerepét töltötte be, hogy ne legyen közvetlen kapcsolat az eredeti tulajdonos és a cég fantomizálására használt személy között.

Az adóhivatal 2018. május 17-én rendelt el végrehajtást a céggel szemben, azaz alig 4 hónappal azután, hogy Beney innen is továbbállt.

A vállalkozás 2017-ben (még Beney időszakában) már nem készített éves mérleget. Egyszerűen „elborították” ezt a társaságot is.

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága - a NAV jelzésére - 2019. június 22-én elrendelte a tönkrement vállalkozás kényszertörlését.

A cégnyilvántartás szerint Marsi Zoltán Tibor nevére összesen 9, míg El-Jabi Mohamed Haitham nevére összesen 4 olyan céget írattak, amely kevéssel később kényszertörléssel vagy felszámolással („természetesen” adótartozásokkal terhelten) szűnt meg. 

A sorban a 2013-ban alapított EszMe Group The Agency Kft. következett. Ennek a társaságnak 2017. december 4. és 2018. március 9. között volt ügyvezető-tulajdonosa Beney Péter Árpád, majd jött a már kipróbált ember, a cégfantomizálásokban rutinosnak mondható Marsi Zoltán Tibor. Tulajdonosként betették mellé a FRONT MATERIÁL Kft.-t, amely egy ideig szintén Beney érdekeltsége volt, de végül ezt a céget is Marsi nevére íratták, nem sokkal később - 2019. június 22-én - az illetékes cégbíróság a kényszertörléséről határozott.

2018. május 16-án (2 hónappal Beney búcsúját követően) az EszMe Group The Agency Kft.-vel szemben a NAV - adótartozás miatt - végrehajtás rendelt el.

A társaság utolsó alkalommal 2017-ben adott le éves beszámolót.

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága 2019. szeptember 12-én rendelte el a vállalkozás cégnyilvántartásból történő kényszertörlését.

A Privátkopó bűnügyi portál értesülése szerint jelenleg a 2021-ben alapított Pikk-Pakk Pedál Kft. végzi a futárszolgáltatást, a cég ügyvezetője a 22 éves Sárvári Zsolt Gerzson, akinek semmilyen vállalkozói múltja nincs. Úgy tudni, Beney Péter Árpád napjainkban is ott van a háttérben, és az eddig felhalmozott tapasztalatával segíti az éppen soron lévő társaság tevékenységét.

Két nagyon fontos kérdésre szerettünk választ kapni Beney Péter Árpádtól, akit több alkalommal és több csatornán is kerestünk:

Hogyan találtak egymásra a cégek adásvétele tárgyában Marsi Zoltán Tibor, El-Jabi Mohamed Haitham, Kirami Rachid és Dosenovic Dragana nevű személyekkel? Ki kereset meg kit a cégek adásvétele tárgyában? Beney az úgynevezett vevőket, vagy az úgynevezett vevők Beneyt? Esetleg valaki (pl. ügyvéd) közvetítette a „cégvásárlókat” Beneynek? 

Mi lehet az oka annak, hogy az új tulajdonos-ügyvezetők egy pillanatig sem működtették a Beneytől „megvásárolt” kft.-ket? 4-ből 4-szer nem kezdtek semmit a nevükre átíratott vállalkozásokkal. Ez véletlen lehet? 

Beney megválaszolatlanul hagyta a Privátkopó kérdéseit…

További friss információk
Strómanok világa: eldobott építőipari cégek, köddé vált tízmilliók
Szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a beteget a háziorvos
Példás büntetéssel sújtották a pedofil visszaesőt
A szülők megvesztegetésével is próbálkozott a kilencéves kislányt terrorizáló úgynevezett tanító
Szorgos család: Soroksáron és Kiskunlacházán termesztették a marihuánát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat