Ma: 2021.11.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Uniós biztos: „Stop az újságírók elhallgattatására, vegzálására irányuló pereknek”
Privatkopo.info 2021. 11. 11. 6:36:00

Még mindig nem tettek le a munkájukat végző újságírók megfélemlítéséről. Ez derül ki az értékekért és átláthatóságért felelős uniós biztos nyilatkozatából. Vera Jourová azt mondta: az újságírók megfélemlítését célzó, a közéleti részvételt megakadályozó úgynevezett perek száma növekszik Európában. Hozzáfűzte: ez a fajta visszaélés elfojtja a tájékoztatáshoz való jogot. Magyarországon ilyennek számítanak a rágalmazás, a becsületsértés, valamint a jó hírnév megsértése miatt indított bírósági eljárások.Az Európai Parlament plenáris ülésén, a tömegtájékoztatás szabadságának és sokszínűségének megerősítéséről szóló vitában a biztos úgy fogalmazott: az ilyen perek ellenséges környezetet teremtenek az újságíróknak, ami akadályozza hivatásuk gyakorlását.

Jourová hangsúlyozta: az újságírók tevékenysége rendkívül fontos a demokrácia kiterjesztéséhez, mivel társadalmi szerepük a közérdeket védi.

Az uniós biztos jelezte: az Európai Bizottság néhány hónapon belül bemutatja javaslatát az újságírók elhallgattatására, vegzálására szolgáló indokolatlan jogi eljárások megszüntetésére.

További friss információk
Uniós biztos: „Stop az újságírók elhallgattatására, vegzálására irányuló pereknek”
Megáll az ész: már vígan facebookozgatnak a budai milliárdost kifosztó, majd elégető cigánybűnözők - a bíróság hazaküldte őket a börtönből, hátha összebeszélnek vagy megszöknek
Rendőrök veszélyeztetésével vádolnak egy cigarettacsempészt
Vádemelés a bordélyházat üzemeltető férfi és alkalmazottai ellen - itallapról lehetett szexuális szolgáltatásokat rendelni
„Azt mondta az NNI főnyomozója, az lenne a legjobb, ha az érintett körből mindenkire minél nagyobb, minél súlyosabb dolgokat mondanánk, mert akkor sokkal több mindent lehet lefoglalni tőlük”
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat