Ma: 2024.07.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Hűtlen kezeléssel és közokirat-hamisítással vádolják Kozármisleny polgármesterét
Privátkopó 2024. 02. 15. 10:35:00

A Pécsi Járási Ügyészség hűtlen kezelés és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádiratot nyújtott be Kozármisleny polgármestere, Biró Károly ellen.A vádirat szerint Biró Károly évekkel ezelőtt az önkormányzat nevében kötött megtakarítással kombinált biztosítást ötéves futamidőre.

A szerződésben biztosítottként és kedvezményezettként is a polgármester szerepelt, a biztosítási díjakat viszont az önkormányzat állta.

A szerződés lejárta után, 2019 novemberében Biró a saját számlájára kérte, és meg is kapta a biztosítási összegnek megfelelő 1,6 millió forintot - ami az önkormányzatot illette volna. A képviselő-testület mit sem tudott a biztosítási szerződés megkötéséről és a pénz kiutalásáról.

A polgármester ezzel megszegte az idegen vagyon kezeléséből folyó kötelességét, súlyosan megkárosítva az önkormányzatot.

Közokirat-hamisítással is vádolják

Biró egy másik ügyben is jogellenesen járt el: amikor a Baranya Vármegyei Kormányhivatal 2020-ban vizsgálatot folytatott a polgármesteri tevékenységek jogszerűségéről, információkat kértek a jegyzőtől a polgármester bankkártyahasználatával kapcsolatban is.

A város számlájához tartozó bankkártya 2015 novembere óta Birónál volt, aki a kártya használati jogosságának alátámasztására 2020 elején aláírt egy polgármesteri utasítást a bankkártyahasználatról.

Csakhogy a hatálybalépés napjaként 2015 októberét jelölte meg, miközben az évekkel később, 2020 elején készült.

Az utasításban a feltüntetett napon a bankkártyahasználatra jogosultként feltüntetett személyek részben még nem dolgoztak az önkormányzatnál, részben nem rendelkeztek az utasításban megjelölt bankkártyával. Az utasítást benyújtották a kormányhivatalhoz a polgármester bankkártyahasználatáról szóló tájékoztatással együtt.

A vádirat szerint a polgármester ezzel hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítást követett el.

További friss információk
Hivatali vesztegetés: bűnügyi őrizetben Óbuda alpolgármestere
Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják a Fidesz tiszabői jelöltjét
Gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség a szocialista Molnár Zsoltot
Felfüggesztették az MSZP-s Molnár Zsolt mentelmi jogát
Kormánytisztviselők kenőpénzért cserébe európai uniós támogatások elnyerésében működtek közre
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat