Ma: 2024.02.17. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Hack Péter: az ügyészség hibát követ el a Völner-ügyben
Privatkopo.info 2022. 01. 25. 7:41:00

Az ELTE Büntető Eljárásjogi és Büntetés-végrehajtási Jogi Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára szerint az ügyészség abban hibát követ el, hogy az ügyben nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy a közvéleményt megnyugtassa, hiszen jóval enyhébb súlyú ügyekben is rendeltek már el letartóztatást.Korábban Hack Péter a Népszavában reagált arra, hogy Völner Pál ügyvédje nemrég közölte, törvénytelen volt a politikus elleni titkos információgyűjtés, mielőtt felfüggesztették a mentelmi jogát. Most a tanszékvezető az ATV Start című műsorában azt mondta: a mentelmi jog nem arról szól, hogy kivonunk valakit a jog hatálya alól, hanem arról, hogy ne lehessen akadályozni őket a munkájukban.

Kifejtette, hogy a felfüggesztésre akkor van szükség, ha valamilyen gyanú felmerül, és azt közölni kell. Szerinte abszurd lenne, ha egy képviselőt vagy minisztert le akarna hallgatni a rendőrség korrupció miatt, de előbb mindezt az országgyűlés plénuma elé vinnék, ahol döntenek a mentelmi jog felfüggesztéséről - innentől kezdve ugyanis már nem lenne értelme a lehallgatásnak, hiszen az illető tudja, hogy lehallgatják. Hack Péter úgy fogalmazott: ez a kijelentés szerinte egy félreértés volt Völner ügyvédje részéről.

A törvény értelmében nem azt kell indokolni, miért nem tartóztatnak le valakit, hanem azt, hogy miért igen - mondta a tanszékvezető azzal kapcsolatban, hogy miért nem rendelték el az ügyben Varga Judit igazságügyi miniszter helyettese, Völner Pál államtitkár letartóztatását. Szerinte az ügyészség abban hibát követ el, hogy ebben az ügyben nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy a közvéleményt megnyugtassa, hogy szabályszerűen zajlik az eljárás, hiszen nagyon sok alkalommal megtörtént, hogy jóval enyhébb súlyú ügyekben is rendeltek már el letartóztatást. Mint mondta, ez az ügy az igazságszolgáltatás kulcsszereplőit érinti, ahol az egész igazságszolgáltatás integritása forog kockán.

További friss információk
Hűtlen kezeléssel és közokirat-hamisítással vádolják Kozármisleny polgármesterét
Költségvetési csalással vádolták meg a korábban már elítélt, egykori újszentiváni polgármestert
Felfüggesztett börtönbüntetést kértek Törökbálint fideszes polgármesterére - de azért jövőre indulni akar a városvezetői tisztségért
NAV-nyomozás indulhat a CÖF „háborúpártiak” kampánya miatt
Pénzmosás miatt is nyomoznak a Karácsony Gergelyhez köthető 99 Mozgalom finanszírozása ügyében
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat