Ma: 2024.04.02. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Régi idők nagy bűnügyei
Elhallgatott információk Farkas Helga elrablásának ügyében
Blikk 2011. 06. 28. 9:24:00

A Farkas Helga-ügy elévülése után sem adja fel a harcot az egykori nyomozó, Palatinusz Gábor, aki szerint nem egyszerű emberölés történt, hanem emberrablás: szerinte a szálak a nemzetközi szervezett bűnözéshez vezetnek.A Balástyai rémet elfogó exzsaru szerint az ügyet még mindig fel lehetne göngyölíteni. Palatinusz szerint ugyanis a Helga elrablásáért elítélt Cs. József és társa, az azóta meggyilkolt J. Benedek nem volt ártatlan az ügyben, ám meggyőződése, hogy a tettesek többen voltak, mégpedig külföldiek.

- Kérni fogom Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy oldja fel a titkosítást az 1991. szeptember 9-11-i német-magyar rendőri találkozó anyagával kapcsolatban. Ugyanis akkor olyan információk jutottak a rendőrség birtokába, hogy Farkas Helga, illetve apja zsarolói Németországban tartózkodtak. Azt gyanítom, hogy nem adták át azokat az információkat, amelyek alapján Németországban nyomozást rendelhettek volna el - magyarázta Palatinusz, aki szerint a szálak az olasz maffiáig vezetnek.

Farkas Helgát (†17) 1991. június 27-én este fél 9 és fél 10 között rabolta el Cs. József, J. Benedek és máig ismeretlen társaik. A bűnözők már a lány elrablásának éjszakáján telefonon zsarolni kezdték az apját, félmillió márkát, azaz 21 millió forintos váltságdíjat követeltek. Cs. József hangját vélték felismerni a rögzített felvételeken. Helga eltűnése után négy évvel egy Orosháza melletti csatornában megtalálták a lány elrablásában közreműködő J. Benedek holttestét. Cs. Józsefet a lány apjának megzsarolásának kísérletével és személyi szabadság korlátozásával vádolták meg, 10 évre ítélték. Emberölésért senkit nem ítéltek el, az ügy 20 év után tegnap elévült.

További friss információk
30 éve követték el az évszázad magyar bűnügyét
Szorulás: biztonsági rács vette őrizetbe a betörőt
Egyre közelebb kerülnek a nyomozók a Fenyő-gyilkosság megrendelőjéhez
40 éve történt a balassagyarmati túszdráma
Indíték nélkül ölhették meg Fenyő Jánost? - Magas, sportos vagy alacsony, vékony testalkatú lehetett az elkövető
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat