Ma: 2023.12.04. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Eltérő kultúra: cigány testvérpár őrjöngött az iskolában
Privátkopó 2023. 09. 20. 8:06:00

Az ügyészség fellebbezése alapján kapott súlyosabb büntetést az a két romhányi nő, akik rendszeresen sértegették, fenyegették a pedagógusokat, valamint a gyermekvédelmi szolgálat munkatársát.A Balassagyarmati Járási Ügyészség 2021 júniusában emelt vádat a két nő ellen, akik 2020 februárjában, a romhányi iskola udvarán tartott napközis foglalkozás közben, a gyermekek jelenlétében, kiabálva szidalmazták a foglalkozást tartó pedagógust. A hangoskodásra az igazgató és helyettese is az udvarra sietett, ekkor a testvérpár őket kezdte szidalmazni és fenyegetni. A foglalkozást ilyen körülmények között a tanító nem tudta folytatni, a gyermekeket az épületbe kellett kísérnie.

A nők unokaöccse is az iskolába járt, akinek osztályfőnöke 2020 szeptemberében azzal hívta fel a kisfiú édesanyját, hogy menjen a gyermekért annak viselkedési problémái miatt. A fiúért nem az anya, hanem az akkor 32 éves nagynénje ment, aki az osztályfőnököt sértegetni kezdte, szakmai hozzáértését kétségbe vonta, majd a távozó tanárt meg is fenyegette. Ekkor is az igazgató és annak helyettese lépett közbe, a nő velük is folytatta a kiabálást, őket is sértegette és fenyegette. A nő viselkedése miatt a gyermekek tanóráját megkezdeni nem lehetett.

2021 januárjában a nők egy fogadóórán szidalmazták a pedagógusokat, ekkor már életveszélyes fenyegetéseket vágtak a tanárok fejéhez, ezzel teljesen ellehetetlenítve a fogadóóra megtartását.   

A nők unokaöccse ügyében a gyermekjóléti szolgálat is eljárást folytatott. Az idősebb vádlott 2021 februárjában felhívta az illetékes családsegítőt és megfenyegette, hogy „kitapossa a belét”, nyilvánvalóvá téve, hogy pontosan tudja, hol él a szakember, illetve hova jár iskolába a gyermeke.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság 2023 januárjában mindkét nőt közérdekű munkára ítélte. A döntéssel szemben az ügyészség súlyosítás céljából fellebbezést jelentett be.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség - a járási ügyészség indokait fenntartva - kifejtette, hogy az utóbbi években megszaporodtak a pedagógusok elleni támadások, amelyekkel szemben a törvény legnagyobb szigorával kell fellépni, ezért a korábban személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt felfüggesztett szabadságvesztés alatt álló büntetett előéletű, több rendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszakot elkövető vádlottakkal szemben kizárólag a szabadságvesztés büntetés kiszabása lehet visszatartó erejű.

A másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék - egyetértve az ügyészi fellebbezésben foglaltakkal - a 34 éves nővel szemben 2 év és 4 hónap börtönbüntetést, a 31 éves nővel szemben 2 év börtönbüntetést szabott ki, és őket 3-3 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta. Emellett mindkét vádlottal szemben elrendelte a korábban felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását.

A döntés jogerős.

További friss információk
Eltűnésből emberölés - elfogták a 30 éves tettest
Késsel kergette gyermekét az ittas „apa”
Életfogytiglanit kapott, amiért egy késsel megölte kolléganőjét, miután napokig játszott vérengzős videójátékokkal
Pintér tényleg rendet tett: csoportosan ütötték-rúgták a jegyellenőrt a 13 és 16 év közötti fiatalok
Kétszer hátba szúrta élettársát a kunszentmiklósi nő - megúszta felfüggesztett börtönbüntetéssel
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat