Ma: 2023.12.04. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Iskolaőrre támadt a cigánynő
Privátkopó 2023. 09. 20. 7:42:00

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség eredményesen állított bíróság elé egy 27 éves nőt, aki a vele szemben intézkedő iskolaőrre támadt, miután megzavart egy tanítási órát és indulatosan viselkedett egy tanárral.A vád szerint a vádlott gyermeke egy Budapest IX. kerületi általános iskolába járt. A nő 2023. szeptember 11-én, reggel, a becsengetést követően, időpont egyeztetés nélkül bement az iskolába azzal a céllal, hogy a gyermeke osztályfőnökével beszéljen. A szülőt a portás felszólította, hogy álljon meg, ő azonban ezt figyelmen kívül hagyta. Ekkor az intézmény formaruhát viselő iskolaőre, egy nő, többször felszólította a szülőt arra, hogy hagyja el az iskola épületét, mivel tanítási idő van, illetve, amikor a vádlott elindult felfele a lépcsőn, arra, hogy tanítás van, és ne menjen be a tanterembe.

Az elkövető mindezt figyelmen kívül hagyta és kopogás nélkül bement a fia osztálytermébe, ahol egyenesen a tanári asztalnál álló osztályfőnökhöz sietett, és emelt hangon, agresszív stílusban, indulatosan kérdőre vonta. Az osztályfőnök kérte, hogy menjenek ki a teremből, ekkor a szülő a számonkérést kiabálva folytatta. Időközben az iskolaőr is a terembe ért és közölte a szülővel, hogy, ha nem működik együtt, ki fogja vezetni. A vádlott ennek ellenére továbbra is kiabált és közölte, hogy a sértett nem érhet hozzá, mire az iskolaőr azzal, hogy ilyen viselkedésnek nincs helye a tanteremben a gyerekek előtt, megfogta a szülő karját. A terhelt kirántotta a fogásból a kezét és két kézzel ellökte magától az iskolaőrt, aki ennek következtében a tanári asztalnak esett. Ezt követően a sértett értesítette a rendőrséget.

Az iskolaőr a Büntető Törvénykönyv szerint közfeladatot ellátó személy.

A kerületi ügyészség a ferencvárosi rendőrök által őrizetbe vett nőt gyorsított eljárásban, 2 napon belül bíróság elé állította, amelynek eredményeként őt a bíróság a váddal egyezően, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében bűnösnek mondta ki, és ezért 1 év - végrehajtásában 2 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet jogerős.

További friss információk
Eltűnésből emberölés - elfogták a 30 éves tettest
Késsel kergette gyermekét az ittas „apa”
Életfogytiglanit kapott, amiért egy késsel megölte kolléganőjét, miután napokig játszott vérengzős videójátékokkal
Pintér tényleg rendet tett: csoportosan ütötték-rúgták a jegyellenőrt a 13 és 16 év közötti fiatalok
Kétszer hátba szúrta élettársát a kunszentmiklósi nő - megúszta felfüggesztett börtönbüntetéssel
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat