Ma: 2024.02.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Késsel kergette gyermekét az ittas „apa”
Privátkopó 2023. 12. 03. 5:56:00

A Somogy Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó, büntetett előéletű terhelttel szemben, aki többször próbálta megszúrni késsel a fiát, majd a lánya élettársát is, azonban a sértettek ki tudták védeni támadásait.A vádirat szerint a Somogy vármegyei községben élő férfi hosszú évek óta alkoholizált, ittasan gyakran veszekedett családtagjaival, valamint fenyegette is őket. A vádlott 2022 novemberében elveszítette munkáját, ezért folyamatos italozásba kezdett, a bűncselekmények elkövetésének napján az esti órákban szintén ittas volt.

A férfi először veszekedést kezdeményezett az élettársával és húszas éveiben járó fiával, akiket hangosan szidalmazott, majd indulatában egy konyhakéssel a fiú felé indult, miközben torka elvágásával fenyegette. Amikor az úgynevezett apa a sértett közelébe ért, derékmagasságban megpróbálta megszúrni, de a fiú hátralépett a kés elől és az udvarra menekült. A férfi követte fiát, aki a vizes füvön megcsúszva féltérdre esett, így ez alkalommal a vádlott már a fiú nyaka felé irányította a kést. A sértettnek sikerült elhajolnia, a kés pengéje centiméterekkel a feje mellett ment el. A vádlott ekkor sem adta fel bántalmazásra irányuló szándékát és az utca felé menekülő fia nyakát még egyszer megkísérelte megszúrni, azonban a sértett lenyomta a terhelt karját, ezért a kés nem érte el a testét.

Közben a család hívására a házhoz érkezett a vádlott egyik lányának élettársa, hogy a legkisebb gyermeket elvigye ittas apja közeléből, akit azonban az sem tartott vissza az újabb támadástól, hogy kislányát a kerítésnél álló sértett a karjában tartotta.

Az agresszív terheltet végül a fia állította meg oly módon, hogy egy felmosó nyéllel kiütötte a kést a férfi kezéből.

Bár a vádlott szúrásai nem értek célt, de az életveszélyes állapot elmaradása kizárólag a megtámadott felek védekezésének volt köszönhető.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a bűnügyi felügyelet és távoltartás hatálya alatt álló férfival szemben börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

További friss információk
Baltával támadt nevelőapjára
Késsel támadt a mentőápolóra
Segítséget akart szerezni családtagjai megöléséhez
Terrorcselekménnyel fenyegetett, fiatal nőt ejtett túszul
Pszichiátriai betegeket bántalmazott
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat