Ma: 2024.02.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Oxigénpalackhoz kötötte a beteg asszonyt a cigány, aztán kifosztotta
Privátkopó 2023. 12. 04. 10:50:00

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban, őrizetbe vétele alatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki egy oxigénpalackhoz kötött idős nőtől vette el a pénzét.  A vádirat lényege szerint a vádlott tudta, hogy a mozgásszervi megbetegedésben, illetve tüdőbetegségben szenvedő, oxigénpalackhoz kötötten élő sértett egyedül él egy Barcshoz közeli faluban, aki kora és egészségi állapota miatt az ágyból felkelni, mozogni is csak rövid ideig képes.

A vádlott ezt kihasználva 2023 őszén bement a sértett házába, ahol az idős asszony a gyógyszerei bevétele után lefeküdt aludni. A sértett azonban felébredt a vádlott mozgására, akit felelősségre vont az ottléte miatt, majd megkérte, hogy távozzon. A vádlott ennek ellenére magához vette a sértett készpénzét, majd kisietett a házból.

Az idős és beteg asszony megpróbálta visszaszerezni értékeit, azonban az utcára kiérve a megerőltetéstől elszédülve a földre zuhant. Az egyik falubeli azonban meghallotta az asszony segélykiáltását, és végül értesítette a rendőröket.

Az ügyészség a vádlottat őrizetbe vétele után a Barcsi Járásbíróság elé állította. A bíróság a férfit az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és ezért őt 3 év és 4 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem emelkedett jogerőre, ezért az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását is.

További friss információk
Baltával támadt nevelőapjára
Késsel támadt a mentőápolóra
Segítséget akart szerezni családtagjai megöléséhez
Terrorcselekménnyel fenyegetett, fiatal nőt ejtett túszul
Pszichiátriai betegeket bántalmazott
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat