Ma: 2021.10.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Meghosszabbították a Bentleyvel és Lamborghinivel szájmaszkokat szállító, milliárdos költségvetési csalással gyanúsított férfi és társai letartóztatását
Privatkopo.hu 2020. 09. 16. 10:30:00

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói július közepén - kevéssel azt követően, hogy a Privatkopo.hu portálon gazdasági visszaélésekről beszámoló cikkek jelentek meg - őrizetbe vették Pápai Istvánt és négy társát, akiket bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítottak meg, és a Budai Központi Kerületi Bíróság - az illetékes ügyészség indítványára - 30 napra elrendelte letartóztatásukat. A Fővárosi Törvényszék most arról tájékoztatta a bűnügyi lapot, hogy a bíróság 2020. november 9. napig meghosszabbította Pápaiék fogva tartását.A nyomozó hatóság tájékoztatása szerint a Budapest és Győr környéki cégeket irányító bűnbanda az Európai Unióból nettó áron vásárolt élelmiszeripari termékeket - főként sajtot, húsipari termékeket, csokoládét, kávét - és azt Magyarországon nagykereskedőknek, szállodai beszállítóknak adta tovább. Az árut negyedévente cserélődő, úgynevezett bukó cégeken keresztül szerezték be, ezek pedig vagy nem nyújtottak be bevallást, vagy fiktív adatokat közöltek az adóhivatallal, így csökkentve a gazdasági társaságok fizetendő adóját. A nyomozás adatai szerint több tízezer tonna élelmiszer került rajtuk keresztül különböző vendéglátóhelyekre és a hazai boltok polcaira.

A bűnszervezet feltételezett irányítója, Pápai István, azzal került az újságok oldalaira, hogy luxusautóival (Bentley Continental és Lamborghini Aventador) egyszer használatos maszkokat szállított a győri kórházba, valamint idősotthonokba - úgymond „nemes adományként”. Pápai a Kisalföld című napilapnak április közepén azt nyilatkozta, hogy „jobban szeret adni, mint kapni”.

Ezúttal viszont - bármennyire is nem szereti - kapott. Újabb, ezúttal már 90 nap letartóztatást. A Fővárosi Törvényszék arról tájékoztatta a Privatkopo.hu bűnügyi portált, hogy a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsított öt személy a bíróság döntése alapján 2020. november 9. napig rács mögött marad.

A „jószívű adakozó” és bűntársai kétes ügyeiről ebben a két cikkben számolt be a Privatkopo.hu:

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=GazdasagiBunugyek&MN=GazdasagiBunugyek&AN=lahabana&LN=Hungarian

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?MN=Hirmix&LN=Hungarian&AGM=GazdasagiBunugyek&AN=jotekonypapai

(Megjegyzés: a fotókon látható luxusautókat július közepén lefoglalta a NAV.)

További friss információk
Bűncselekményekből származó pénzeket mosott két ostoba magyar egy nigériainak
Őrizetben a fiktív számlázást irányító könyvelő
Nyugdíjas otthonban fennálló használati jogot adtak el többszörösen
Most éppen 2 milliárd forintos hűtlen kezeléssel és vesztegetéssel vádolja az ügyészség Bige Lászlót
Cégtemetőt működtettek Hajdú-Bihar megyében
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat