Ma: 2023.01.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Ismerősének pénzért kínálta kiskorú barátnője szexuális szolgáltatását
Privátkopó 2023. 01. 21. 10:04:00

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ítéletének eltérő minősítését, és a büntetés súlyosítását indítványozta azon vádlott a büntetőügyében, aki többször bántalmazta, illetve ismerősének alkalmanként pénzért „átadta” barátnőjét. Az ügyészi indítvány a kiskorú szexuális szolgáltatásait igénybe vevő ismerős büntetésének súlyosítását is célozza.A Somogy megyei településen lakó 24 éves férfi 2020 októberében ismerkedett meg a nevelőotthonban élő kiskorú sértettel, akivel 2021 februárjától szerelmi kapcsolatba került. A sértett a nevelőotthonban nem érezte jól magát, onnan többször a vádlotthoz szökött. A vádlott a hozzá érzelmileg kötődő lányt rendszeresen szidalmazta, megütötte, koldulni küldte, majd ellenszolgáltatás fejében szexuális kapcsolat céljából többször „átadta” egyik ismerősének. 2021 júniusában - azon felháborodva, hogy a lány édesanyjához távozott - a sértettet súlyos sérüléseket okozva bántalmazta.

A Kaposvári Törvényszék 2022 decemberében a vádlottat kényszerítés, kerítés és súlyos testi sértés bűntette miatt 6 év fegyházbüntetésre ítélte. A sértett szexuális szolgáltatásait igénybe vevő ismerőst gyermekprostitúció kihasználásának bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 3 év börtönbüntetést szabott ki.

Az ítélet ellen a védelem felmentés, illetve enyhítés érdekében, az ügyész súlyosítás iránt nyújtott be fellebbezést.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványa arra irányult, hogy a másodfokú bíróság a sértettet bántalmazó, szexuális szolgáltatás céljából őt ismerősének felajánló vádlott cselekményét emberkereskedelem bűntettének minősítse, és mindkét vádlottat hosszabb tartamú szabadságvesztésre ítélje.

Az eljárás - másodfokon - a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Több szintű számlázási láncolat segítségével nem fizettek áfát - vagyonvédelmi és takarítási feladatok elvégzéséről állítottak ki fiktív bizonylatokat
Befejezte a nyomozást a NAV az utóbbi évek egyik legnagyobb magyarországi számlagyára ügyében
Saját zsebre dolgozott a szerencsejáték-függő munkafelvevő
Más autóit adta el - feladta magát a rendőrségen
Önkormányzati dolgozónak adta ki magát az idős embertől pénzt és ékszert is kicsaló férfi
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat