Ma: 2023.01.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Bűnügyi őrizetben az intézkedő rendőrökre kalapáccsal támadó férfi
Privátkopó 2023. 01. 21. 9:59:00

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte annak a férfinak az őrizetét, aki egy korábbi, rendőrök ellen irányuló erőszakos cselekménye miatt vele szembeni intézkedés során a kezében lévő kalapáccsal ismét rendőrökre támadt.A rendelkezésre álló adatok szerint a Heves vármegyei férfi 2022 novemberében egy másik állam magyarországi nagykövetségének budapesti épületét vésővel és egy baltával rongálta, a helyszínre kiérkező rendőrök vele szemben intézkedést kezdeményeztek. A rendőrök a cselekménye abbahagyására szólították fel a 40 éves férfit, aki azonban a kezében tartott baltával a rendőröket fenyegetve támadólag megindult feléjük. Az intézkedő rendőrök könnyfakasztó gázt használtak az elkövetővel szemben, majd testi kényszert alkalmazva megtörték az ellenállását.

Ezen cselekménye miatt a férfival szemben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el.

A férfi a rendőrök fenyegetésével azonban nem hagyott fel, és több fenyegető üzenetet küldött elektronikus úton az egyik rendőrkapitányság rendőreinek.

Ezen adatokra figyelemmel a nyomozó ügyészség - a Terrorelhárítási Központ közreműködésével - kutatást tervezett végrehajtani a férfi lakóhelyén és őt gyanúsítotti kihallgatása érdekében elő akarta állítani a nyomozó ügyészséghez.

A férfi a lakóhelyén megjelenő rendőröket nyomban az intézkedés megkezdésekor a kezében lévő kalapáccsal fenyegetni kezdte, majd a kalapácsot nagy erővel a közéjük dobta. A támadásban személyi sérülés nem történt.

A regionális nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítotti kihallgatását követően indítványozza letartóztatását.

A kényszerintézkedés tárgyában a bíróság várhatóan hétfőn dönt.

További friss információk
Több szintű számlázási láncolat segítségével nem fizettek áfát - vagyonvédelmi és takarítási feladatok elvégzéséről állítottak ki fiktív bizonylatokat
Befejezte a nyomozást a NAV az utóbbi évek egyik legnagyobb magyarországi számlagyára ügyében
Saját zsebre dolgozott a szerencsejáték-függő munkafelvevő
Más autóit adta el - feladta magát a rendőrségen
Önkormányzati dolgozónak adta ki magát az idős embertől pénzt és ékszert is kicsaló férfi
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat